Čudo u Loznici: Domaćica je htela da isprži jaja, pa nije mogla da veruje šta vidi u tiganju!

30.08.2021

06:20 >> 06:24

0

Autor: Petar Štrbac

Nedavno je Jovanka Vukosavljević Grujičić iz Loznice krenula u svoj kokošinjac da pokupi jaja, posle toga usledilo je silno iznenađenje, koje je ona podeli

Čudo u Loznici: Domaćica je htela da isprži jaja, pa nije mogla da veruje šta vidi u tiganju!
Copyright Privatna arhiva/Jovanka Vukosavljevic Grujicic

Nedavno je Jovanka Vukosavljević Grujičić iz Loznice krenula u svoj kokošinjac. Želela je da pokupi jaja. Tako je i bilo. Kada ih je sve skupila ponela ih je u kuću. Među njima je bilo i jedno nešto veće od ostalih. Posmislila je da ima u sebi dva žumanceta. Ni na kraj pameti joj nije bilo šta će uslediti kasnije u njenoj kuhinji.

Inače, domaća, sveža jaja koja Jovank svakodnevno skuplja u kokošinjcu svog domaćinstva, hrane celu njenu porodicu.

Rešila je da napravi obrok

Ta domaćica rešila je da ispriča za 24sedam šta joj se desilo. Naravno, uzela je jaja, koja je donela sa gnezda, da ih isprži. Među njima bilo je i “ono” veliko.

– Kada sam ga razbila u tiganj, sačekalo me je pravo iznenađenje! Pored belanceta i žumanceta, koji su ispali, bilo je još jedno čitavo jaje – u ljusci! Bilo je manje od jaja uobičajene veličine. Sve zajedno izgledalo je kao “kinder jaje” koje je imalo “iznenađenje” u sebi – kaže Jovanka.

Privatna arhiva/Jovanka Vukosavljevic Grujicic

Jovanka nam kaže da kokoške gaji dugo, i to više iz zadovoljstva, nego potrebe.  Dešavalo se, dodaje naša sagovornica, da pronađe mala jaja, čak i sa zelenom ljuskom, međutim “jaje u jajetu” prvi put vidi.

Možda je tajna…

Sa nama je podelila i zanimljivost u vezi sa kokoškom za koju “sumnja” da je snela ovo neobično jaje.

Privatna arhiva/Jovanka Vukosavljevic Grujicic

– Nju sam kupila na lozničkoj pijaci od prodavca koji mi je rekao da se radi o ukrštenoj vrsti. Nazivaju je “lepotica”. Ta koka je i stvarno prava lepotica – zaključuje ta Lozničanka.

Pročitajte i

I cela priča jeste zanimljiva sama po sebi, ali je u njoj, baš kao u onom jajetu drugo skriveno jaje, sakrivena poruka da nije sve onako kako nam se čini i da se ništa ne podrazumeva.

Jer, priroda je čudo! Baš kao i život sam.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike