Školska uprava Niš: Sumnja se da je koronavirus ušao u škole

16.09.2020

10:00 >> 13:16

0

Autor: 24sedam

Školska uprava Niš: Sumnja se da je koronavirus ušao u škole
Copyright Profimedia

Desetak dana od početka nove školske godine poavila se sumnja da su već inficirani koronavirusom učenici u dve srednje i jednoj osnovnoj školi u Nišu.

Ovo je za medije Dragan Gejo, načelnik Školske uprave Niš. Ti đaci su u karantinu i pod stalnim su nadzorom zdravstvenih radnika.

Inficirana vaspitačica

Takođe, u jednom od vrtića u Aleksincu bilo je sumnje da je inficirana jedna vaspitačica. Odmah je poslata na lekarske preglede, nakon čega joj je određen karantin. Mališani, koji su sa njom bili u kontaktu, su izolovani i izvesno vreme neće dolaziti u vrtić.

Kako je naveo Dragan Gejo, organizovanje obrazovnog procesa u školama i rad vrtića nisu uopšte pod znakom pitanja jer se pojava koronavirusa procenjuje, kako je istakao, „nemasovnom”. Rečeno je i da ni u jednoj od ustanova nema laboratorijski potvrđenih slučajeva korone, kao što nema ni prijava o nepoštovanju obaveznih protivepidemioloških mera u školama.

Poštuju se mere

Istovremeno, u niškoj Školskoj upravi demantovali su pisanje pojedinih medija i odbačene su sve špekulacije da je posle početka školske godine u Nišu zbog nepoštovanja protiv epidemioloških mera i obaveza u vreme epidemije bilo smenjivanja direktora škola.

Načelnik Školske uprave Gejo tvrdi da je netačna i proizvoljna informacija da je u Nišu ministar obrazovanja Šarčević bilo koga smenio i razrešio dužnosti rukovodioca škole.

– Pre par dana jedna direktorka škole dala je ostavku, ali njen odlazak sa funkcije nije u vezi sa epidemijom, već lični – istakao je Gejo.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Politika

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike