Inspekcija i danas na terenu zbog izlivanja nafte kod Čelareva: Rade se laboratorijske analize vode sa više lokaliteta na Dunavu

20.06.2023

13:32

0

Tokom uzorkovanja nije uočena promena organoleptičkih osobina vode

Inspekcija i danas na terenu zbog izlivanja nafte kod Čelareva: Rade se laboratorijske analize vode sa više lokaliteta na Dunavu
nafta - Copyright Profimedia

Inspekcija Ministarstva zaštite životne sredine, zajedno sa nadležnim inspektorima i službama i danas je na terenu povodom akcidenta koji se juče dogodio, kada se oko 30.000 litara nafte izlilo u Dunav, kod Čelareva, iz broda koja plovi pod bugarskom zastavom, rečeno je Tanjugu u Ministarstvu za zaštitu životne sredine.  

U toku je laboratorijska analiza vode sa više lokaliteta na Dunavu koju radi Agencija za zaštitu životne sredine i prvi rezultati biće poznati u toku dana.

Tokom uzorkovanja nije uočena promena organoleptičkih osobina vode (vidljive otpadne materije, miris i boja vode). 

Uzorci su dopremljeni u laboratoriju da bi se odredilo prisustvo naftnih ugljovodonika. 

Kako su naveli u Ministarstvu, u zavisnosti od dobijenih rezultata, pristupiće se daljoj analizi ostalih fizičko-hemijskih parametara u toku današnjeg dana.

Prema izveštajima sa terena, uginuće ribe nije zabeleženo, a sinoć je kod Batajnice razvučena i mreža kako bi naftna mrlja bila prikupljena sa površine Dunava.

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike