Zorana Mihajlović: Dan srpskog jedinstva važan je zbog identiteta i istorije Srbije i Republike Srpske

16.09.2020

09:13 >> 14:15

0

Autor: autor26

Zorana Mihajlović: Dan srpskog jedinstva važan je zbog identiteta i istorije Srbije i Republike Srpske
Copyright Zorana Mihajlović pregovara sa DFC o izgradnji puteva; Tanjug/Rade Prelić

Potpredsednica Vlade Srbije i ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture, prof. dr Zorana Mihajlović, čestitala je Dan srpskog jedinstva, slobode i nacionalne zastave i naglasila da je zajednički praznik Republike Srbije i Republike Srpske važan zbog istorije i očuvanja identiteta srpskog naroda, kao i da veruje da će u narednom periodu biti i više zajedničkih projekata, na korist celog regiona.

– Zajednički praznik Srbije i Republike Srpske, koji ove godine prvi put obeležavamo, važan je zbog svega što smo kao narod prošli kroz istoriju, da budemo ponosni na svoju borbu za slobodu, na svoju kulturu i identitet koji treba da čuvamo i prenosimo budućim generacijama. Ali, važno je da radimo zajedno i na projektima koji su bitni za povezivanje srpskog naroda i koji će doprineti bržem razvoju i boljoj budućnosti u čitavom regionu – kaže Mihajlovićeva.

– Srbija već gradi prvu deonicu auto-puta Beograd-Sarajevo – od Sremske Rače do Kuzmina, koja nas povezuje sa Republikom Srpskom, a gradiće se i nastavak ovog auto-puta – deonica od Bijeljine do Rače, kao zajednički projekat. Izgradili smo novi most Ljubovija-Bratunac, koji će mnogo značiti ljudima s obe strane Drine, a koji je važan i zbog zajedničkog graničnog prelaza. Gradićemo zajedno i aerodrom u Trebinju, koji će biti prvi takav projekat u vazdušnom saobraćaju u regionu – navodi ona.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike