MUP uputio apel: Ako vam je istekao pasoš...

18.06.2023

09:26

0

Autor: J. S. J.

Svake godine pred letnju sezonu gužve na šalterima MUP-a , da li zbog podnošenja zahteca za putne isprave, ili preuzimanja istih, su velike

MUP uputio apel: Ako vam je istekao pasoš...
pasoš čekanje - Copyright Profimedia

Povodom očekivano povećanog interesovanja građana za izdavanje putnih isprava u periodu sezone letnjih odmora, Ministarstvo unutrašnjih poslova apeluje na građane da, ukoliko im je važnost pasoša istekla ili ga nemaju, blagovremeno podnesu zahtev za izdavanje putne isprave kako bi u što kraćem roku dobili dokument i krenuli na planirani put.

Podsećamo i da, ukoliko putujete sopstvenim automobilom, proverite važnost saobraćajne i vozačke dozvole, kao i registracione nalepnice i na vreme, pre isteka važnosti, podnesete zahtev za izdavanje novih dokumenata.

Važno je da na put krenete odmorni, poštujete saobraćajne propise i vodite računa o svojoj i bezbednosti drugih učesnika u saobraćaju, piše u saopštenju MUP-a.

Inače, svake godine pred letnju sezonu gužve na šalterima MUP-a , da li zbog podnošenja zahteca za putne isprave, ili preuzimanja istih, su velike. Stoga, ovaj apel Ministarstva unutrašnjih poslova i ne čudi.

Bonus video

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike