Rampa za srpske turiste: Grčka i dalje ostaje zatvorena za naše građane

16.09.2020

07:42 >> 17:13

0

Zabrana ulaska u državu za naše državljane ostaje na snazi do 30. septembra

Rampa za srpske turiste: Grčka i dalje ostaje zatvorena za naše građane
Copyright Foto: Profimedia

Zabrana ulaska za građane Srbije u Grčku ostaje do 30. septembra, navodi se u grčkom Službenom glasniku.

Ta zemlja je produžila prethodnu odluku o zabrani ulaska na teritoriju te zemlje državljanima Srbije, kao i građanima trećih zemalja izvan Evropske unije, navodi se u zajedničkoj ministarskoj odluci objavljenoj u Službenom listu te zemlje, prenosi “Tanjug”.

Kako se navodi, odluka je zasnovana na tački D1a/G.P. oik 52835 iz 28. avgusta ove godine.

Reč je o zajedničkoj odluci grčkih ministara finansija, razvoja i investicije, zaštite građana, rada i socijalna pitanja, zdravlja, unutrašnjih poslova, infratrukture i transporta, špedicije i ostvrske politike.

Podsetimo, ministar turizma Grčke Haris Teoharis je nedavno izjavio da su Grci 15. juna popustili i “pali” na “lepe oči” Srbije da se otvori granica. Ipak, to je trajalo nepunih mesec dana, tačnije do 6. jula otkako je grčka granica zatvorena za Srbe.

– Ti ljudi nisu išli u Crnu Goru. Otvorili smo im granicu i oni su došli kod nas. Od početka smo znali da je Srbija rizična. Kada smo videli da je situacija bila epidemiološki tolerantna i uzimajući u obzir naše tradicionalne prijateljske veze, želeli smo da podržimo otvaranje granica. Na našu nesreću, epidemiološka situacija u Srbiji nije bila takva da su granice mogle da ostanu otvorene – istakao je.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike