RHMZ izdao upozorenje: Uskoro će snažno nevreme pogoditi ove delove zemlje

11.06.2023

17:45

0

Autor: M.M.

Prognozirane su opasne vremenske pojave, a takvog su intenziteta da mogu prouzrokovati materijalnu štetu i biti opasne po ljude i životinje, saopštili su iz RHMZ-a

RHMZ izdao upozorenje: Uskoro će snažno nevreme pogoditi ove delove zemlje
Ilustracija - Copyright Pixabay

Republički hidrometeorološki zavod (RHMZ) izdao je hitno upozorenje na oblačnost, jake pljuskove i grad u narednih sat vremena na severu Vojvodine.

- U narednom satu sporopokretna oblačnost sa jakim pljuskovima, grmljavinom i ponegde gradom očekuje se na severu Vojvodine. Iako će pljuskovi lokalno biti veoma intenzivni, količina padavina je izrazito neujednačena, čak i na malim udaljenostima - navodi se u upozorenju.

Foto: Printscreen/RHMZ
 

 

Narandžasti meteoalarm

Podsetimo, meteorolozi su danas izdali čak tri upozorenja na nevreme za skoro sva područja u Srbiji, a upaljeni su narandžasti i žuti meteoalarm koji podrazumevaju da je vreme opasno.

- Prognozirane su opasne vremenske pojave, a takvog su intenziteta da mogu prouzrokovati materijalnu štetu i biti opasne po ljude i životinje. Treba biti vrlo obazriv, svestan rizika i redovno informisan o detaljima očekivanih meteoroloških uslova. Pratiti savete koje daju nadležne državne službe - navodi se na sajtu RHMZ.

Foto: Printscreen/RHMZ
 

Samo u delovima Srbije na istoku upaljen je žuti meteoalarm, a Iz RHMZ navode da te vremenske pojave nisu neuobičajene, ali se ljudima savetuje oprez ako planiraju aktivnosti koje napolju.

Bonus video:

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike