I danas će nam trebati kišobrani: Očekuju se pljuskovi sa grmljavinom, a u pojedinim krajevima i grad

12.06.2023

06:35

0

Autor: J. Jovanović

Na severozapadu zemlje u Bačkoj i na severu Banata prestanak kiše

I danas će nam trebati kišobrani: Očekuju se pljuskovi sa grmljavinom, a u pojedinim krajevima i grad
Kiša/Ilustracija - Copyright Tanjug/Vladimir Sporčić

Pljuskovi sa grmljavinom koji se očekuju na području Srbije lokalno će biti veoma intenzivni, uz grad, upozorio je Republički hidormeteorološki zavod.

Danas na severozapadu zemlje u Bačkoj i na severu Banata prestanak kiše.

U ostalim krajevima zadržaće se padavine, koje će biti obilnije u istočnoj, centralnoj i južnoj Srbiji, kao i na jugu Banata.

Tanjug/Vladimir Sporčić
 

Na ovom području se očekuje od 15 do 40 mm padavina za 24 sata, lokalno i više, naročito u Borskom i Braničevskom okrugu, kao i lokalno u brdsko-planinskim predelima, navodi RHMZ.

U utorak ujutro i pre podne na istoku Srbije zadržavanje obilnih padavina, pa će ukupna količina dostići od 40 do 80 mm za 48 sati, pre svega u Braničevskom i Borskom okrugu i oblasti Homolja.

Danas na severozapadu zemlje (Bačka, sever Banata) prestanak kiše. U ostalim krajevima zadržaće se padavine, koje će biti obilnije u istočnoj, centralnoj i južnoj Srbiji, kao i na jugu Banata. Na ovom području se očekuje od 15 do 40 mm za 24 h, lokalno i više (naročito u Borskom i Braničevskom okrugu, kao i lokalno u brdsko-planinskim predelima).

U utorak ujutro i pre podne na istoku Srbije zadržavanje obilnih padavina, pa će ukupna količina dostići od 40 do 80 mm za 48 h, pre svega u Braničevskom i Borskom okrugu i oblasti Homolja. U većini ostalih krajeva u utorak i sredu dvodnevna kratkotrajna stabilizacija vremena.

 

Bonus video

 

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike