Mađari uvode novo pravilo na prelazu Reske, od 5. do 26. juna!

04.06.2023

13:06

0

Mađarska policija to objašnjava različitim procedurama provera i graničnih kontrola na koje ih obavezuju međunarodni ugovori

Mađari uvode novo pravilo na prelazu Reske, od 5. do 26. juna!
Granični prelaz - Copyright AP Photo/Visar Kryeziu

Radi ubrzanja prelaska mađarske granice, na najvećem graničnom prelazu Reske, koji se graniči sa Horgošem, mađarska policija će od 5. do 26. juna raspoređivati putnike u kolovozne trake za kontrolu prema državljanstvu putnika.

To znači da će vozači putničkih vozila, prema svetlosnoj signalizaciji na prelazu, birati ulazno-izlazne terminale prema tome da li imaju pasoš Evropske unije ili su državljani zemalja van Unije.

Mađarska policija to objašnjava različitim procedurama provera i graničnih kontrola na koje ih obavezuju međunarodni ugovori, piše RTS.

Saobraćaj na graničnom prelazu Reske će biti delimično izmenjen u skladu sa ovom odlukom, te se putnicima savetuje da prate postavljene znakove i uputstva policajaca i graničara.

"Redovno preispitujemo efikasnost procedura prelaska granice i smanjenje čekanja smatramo prioritetom. Ovo je eksperimentalni period, a ako se pokaže da doprinosi efikasnijem prelasku granice, moguće da će se primenjivati trajno", navode u mađarskoj policiji.

Bonus video

 

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: RTS

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike