Više od 100 studenata polagalo je ispit u istoj prostoriji na fakultetu:Dr Kon pretpostavlja da je došlo do širenja koronavirusa među njima

19.09.2020

08:46 >> 09:33

0

Autor: M. I.

Molimo ljude da shvate da ulazimo u sezonu kada je to opasno, rekao je taj epidemiolog

Više od 100 studenata polagalo je ispit u istoj prostoriji na fakultetu:Dr Kon pretpostavlja da je došlo do širenja koronavirusa među njima
Copyright Tanjug/Dragan Kujundžić

Epidemiolog Predrag Kon naveo je da je na jednom ispitu bilo 110 studenata i da on sumnja da je na tom mestu došlo do zaražavanja koronavirusom.

– Pored veselja, srednje škole, koje pohađa oko 300.000 učenika, su problem za širenje korona virusa. Mlađa deca se uzdržavaju, starija slabije – istakao je Kon u gostovanju na TV Pink.

On smatra da je realno očekivati da će novih mera biti kada dođe hladnije vreme, ali da to zavisi od toga gde će i da li će broj novoobolelih rasti.

– Mi nemamo definisano šta će biti ako dođe do eksplozije veselja i slava. Molimo ljude da shvate da ulazimo u sezonu kada je to opasno – rekao je Kon.

On je ukazao da je u oktobru vrlo bitno, naročito za zdravstvene radnike, da budu svesni da će možda opet biti u kovid bolnicama i da se uradi sve što je moguće da se jul ne ponovi.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike