Direktorka Instituta "Batut": 10.000 građana prijavilo se za zdravstveni nadzor

21.09.2020

11:24 >> 09:23

0

Autor: 24sedam

Veliki broj putnika koji dolaze iz inostranstva, a među kojima ima i sumnjivih na koronavirus, prijavio se na portal E-zdravlje

Direktorka Instituta "Batut": 10.000 građana prijavilo se za zdravstveni nadzor
Copyright Printscreen/Youtube, RTV Kragujevac

Na portal E-zdravlje se od petka u 18 sati, kada je na snagu stupila mera zdravstvenog nadzora za putnike koji se vracaju iz inostranstva, do jutros prijavilo oko 10.000 građana, saopštila je  direktorka Instituta za javno zdravlje Srbije “Dr Milan Jovanović Batut”, Verica Jovanović.

Jovanovićeva je za RTS navela da među prijavljenima ima i onih koji su sumnjivi na kovid-19 i istakla da u tom slučaju treba otići u kovid ambulantu, kako bi bila otklonjena svaka sumnja.

Ukoliko sumnje nema, poručila je ona, potrebno je pratiti stanje narednih deset dana i odjaviti se sa nadzora ukoliko situacija bude u redu.

-Svi oni koji ne mogu elektronski da se prijave na odgovarajući portal, a detalji se dobijaju pri ulasku u Srbiju, trebalo bi da odu kod svog izabranog lekara. Mera važi za sve, bez obzira da li imaju simpome kovida ili ne – navela je ona i dodala da se rizik povećava rizik u celoj Evropskoj Uniji, ali da je povoljnija situacija u Srbiji rezultat kolektivne odgovornosti i primene mera.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike