Oglasio se i zaštitnik građana: Tragedija kao krajnje upozorenje našem društvu

03.05.2023

13:12

0

Zoran Pašalić je, u svoje i u ime institucije, izrazio najdublje saučešće roditeljima i svima koji su jutros izgubili voljenu osobu

Oglasio se i zaštitnik građana: Tragedija kao krajnje upozorenje našem društvu
Oglasio se i Zoran Pašalić - Copyright ATAImages/ A.K./24sedam

Zaštitnik građana Zoran Pašalić izjavio je danas da tragedija u osnovnoj školi "Vladimir Ribnikar", kakav god bio motiv maloletnog ubice, predstavlja krajnje upozorenje da smo kao društvo prešli kritičnu tačku narastajućeg nasilja, na žalost, i među decom. Za samo generaciju-dve stigli smo do pojave koja je bila nezamisliva pre tri ili četiri decenije, ukazao je Pašalić u saopštenju.

- Pozivam celo društvo, od roditelja preko prosvetnih radnika do predstavnika zakonodavne i izvršne vlasti, ali i decu, da mnogo više pažnje posvetimo prevenciji, edukaciji, ali i sadržajima koja naša deca svakodnevno upijaju sa društvenih mreža i medija - poručio je zaštitnik građana.

Pašalić je, u svoje i u ime institucije, izrazio najdublje saučešće roditeljima i svima koji su jutros izgubili voljenu osobu, u nadi da će današnji slučaj ostati prvi i jedini, i da će društvo u Srbiji uspeti da se izdigne iznad izazova koje donosi današnje vreme u celom svetu.

Bonus video:

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike