Košava danas prestaje, ali će padati kiša: Jug zemlje prvi na udaru

03.05.2023

06:36

0

Autor: J. S. J.

Prema prognozi RHMZ-a, kiša se sutra ujutro očekuje na jugu Srbije, a u toku dana povremeno i u ostalim krajevima

Košava danas prestaje, ali će padati kiša: Jug zemlje prvi na udaru
Ilustracija - Copyright Tanjug/Miloš Milivojević

U Srbiji će danas biti umereno do potpuno oblačno.

Meteorolozi za jutro najavljuju kišu na jugu zemlje, a u toku dana povremeno i u ostalim krajevima dok će najviša dnevna temperatura iznositi do 22 stepena.

Udari jugoistočnog vetra će danas tokom dana malo oslabiti (od 17 do 20 m/s odnosno 60 do 75 km/h), a prestanak košave očekuje se sutra do večernjih sati.

Prema prognozi RHMZ-a, kiša se sutra ujutro očekuje na jugu Srbije, a u toku dana povremeno i u ostalim krajevima. Posle podne ponegde kratkotrajni pljusak sa grmljavinom. Najniža temperatura od 9 do 14, a najviša od 16 na jugu Srbije do 22 stepena na severu Vojvodine.

Vetar umeren i jak, na jugu Banata povremeno olujni, istočni i jugoistočni, posle podne i uveče u slabljenju, a u toku noći u skretanju na severni.

A u Beogradu...

Tanjug/Miloš Milivojević
 

 

I u Beogradu će danas biti umereno do potpuno oblaèno. Ujutro i pre podne suvo i vetrovito (uz umeren i jak istočni i jugoistočni vetar), a posle podne i uveče vetar će oslabiti uz kratkotrajnu kišu povremeno. U toku noći skretanje vetra na severni. Temperatura će se kretati od 14 do 19 stepeni.

Narednih sedam dana...

Tanjug/Vladimir Šporčić
 

 

Prema izglediam vremena za narednih sedam dana, do 10. maja, u četvrtak (04.05.) umereno do potpuno oblačno, povremeno s kratkotrajnom kišom i lokalnim pljuskovima sa grmljavinom uz dnevnu temperaturu od 16 do 20 stepeni.

Od petka do kraja sedmice temperatura u porastu - maksimalne vrednosti od 20 do 25 stepeni, a uz smenu sunčanih i oblačnih intervala pojava kratkotrajne kiše ili pljuska u petak se očekuje u centralnim, istočnim i južnim predelima zemlje, u subotu tek ponegde u brdsko-planinskom području, a u nedelju, 7. maja, kada će pljuskovi biti praćeni grmljavinom i u ostalim delovima Srbije.

Nastavak promenljivog vremena i u drugoj sedmici maja, a od ponedeljka do kraja perioda, odnosno 10. maja ponovo će duvati košava.

 

Bonus video

 

 

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike