Detaljna prognoza za prvomajske praznike: Meteorolog otkrio da li će nam trebati kišobran ili naočare za sunce!

29.04.2023

19:36

0

Od sredine predstojeće sedmice, prema rečima meteorologa Mihajlovića, vreme će biti promenljivo i nestabilno do 10. maja

Detaljna prognoza za prvomajske praznike: Meteorolog otkrio da li će nam trebati kišobran ili naočare za sunce!
Ilustracija - Copyright Tanjug/Vladimir Sporčić

Meteorolog Republičkog hidrometeorološkog zavoda Goran Mihajlović izjavio je danas da će vreme za 1. maj biti toplo i u većini mesta bez padavina, uz mogućnost kratkotrajnih pljuskova na planinskim predelima, dok se 2. maja popodne očekuju lokalni pljuskovi.

- Drugi maj bi zapadni deo Vojvodine, zapad i jugozapad Srbije imao uslove za one lokalne pljuskove i to pre svega popodne, ono što je dobro je ta temperatura koja bi bila između 17 i 21 stepen celzijusa - rekao je Mihajlović.

Od sredine sedmice promenljivo

Od sredine predstojeće sedmice, prema rečima Mihajlovića, vreme će biti promenljivo i nestabilno do 10. maja, kada se po informacijama Republičkog hidrometeorološkog zavoda  očekuje stabilizacija vremena.

Tanjug/Vladimir Sporčić
 

- Više padavina na više mesta tako da bi temperatura ostala slična, stepen dva niža, u sredu, četvrtak i petak. Za vikend i početak one tamo sedmice bi i dalje imali nestabilno vreme, a neku stabilizaciju vremena možemo najaviti 10. maja - naveo je Mihajlović.

Mihajlović je rekao da će temperatura u maju mesecu biti malo viša u odnosu na prosek, uz 10 do 13 kišnih dana sa padavinama koje su uobičajene za ovaj mesec.

- Pljuskovi imaju izuzetno lokalni karakter, to su one kratkotrajne veće količine padavina na malom prostoru. Srednje stanje atmosfere, odnosno klimatska karakteristika našeg područja jeste upravo promenljivo, nestabilno vreme i česta pojava pljuskova - zaključio je Mihajlović.

Bonus video

 

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike