Uručeni ugovori o zaposlenju najuspešnijim medicinarima, Vučić najavio do kraja godine značajno povećanje plata

25.04.2023

12:09 >> 12:30

0

Autor: Ekipa 24sedam

Ceremonija uručenja ugovora počela je u Palati Srbija u 12 časova

Uručeni ugovori o zaposlenju najuspešnijim medicinarima, Vučić najavio do kraja godine značajno povećanje plata
predsednik Vučić dodeljuje ugovore o zaposlenju medicinskim radnicima - Copyright Tv Pink Printscreen

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić prisustvuje ceremoniji uručenja ugovora o zaposlenju najuspešnijim diplomcima svih medicinskih fakulteta i srednjih medicinskih škola u Srbiji.

Ceremonija uručenja ugovora počela je u Palati Srbija u 12 časova. 

 

Danas ugovore o radu i priliku za nastavak stručnog usavršavanja u nekoj od zdravstvenih ustanova u Srbji dobija još 100 mladih lekara najboljih diplomaca medicinskih fakulteta i 100 medicinskih sestara i tehničara najupešnijih dipomaca srednjih medicinskih škola, rečeno je na ceremoniji, kojoj prisustvuje i ministarka zdravlja Danica Grujičić.

Ministarstvo zdravlja je u cilju sprečavanja migracije zdravstvenih radnika pokrenulo Program zapošljavanja najuspešnijih diplomaca  medincinskih fakulteta i srednjih medicinskih škola i u okviru ovog programa od 2018. godine do sada je bilo ukupno zaposleno 811 doktora medicine i 1.650 medicinskih sestara tehničara.

Među prvima obratila se ministarka zdravlja dr Danica Grujičić.

Tv Pink Printscreen
ministarka zdravlja dr Danica Grujičić

 

Nakon ceremonije obratio se predsednik Srbije.

-Mi ćemo u narednom periodu, uprkos teškoćama sa kojima se suočava ceo svet pa i mi da medicinske tehničare na kojima, da mi lekari ne zamere, uvek počiva zdravstvo, jer najteži posao dođe u njihove ruke, da i za vas lekare obezbedimo veća primanja, da naši ljudi žele da se vrate i rade u svojoj zemlji i da damo sve od sebe da najbolje imamo u našim klinikama, ambulantama, kliničkim centrima. Vi ste draga deco do sada bili najuspešniji, najmanje noći ste spavali, a mnogo puta dočekali zoru sa knjigom da biste zadovoljili sopstvenu ambiciju da biste pokazali da ste uspešniji od nekih drugih i zato ste sada ovde. Ono što je važno da znate da od danas imate veću odgovornost. Kada radite za državu nema ničeg časnijeg da uradite nešto dobro za narod. Svako od nas pogreši, ali od danas morate da vodite računa i o tome kako se ponašate u kafani, bioskopu i na svakom drugom mestu. Bićete nosioci najvažnijih funkcija u zdravstvu, da nosite buduće društvo, da svojom ozbiljnošću i posvećenošću pokažete da ovo zaslužujete, rekao je predsednik Vučić.

Tv Pink Printscreen
 

 

Biće značajno povećanje plata do kraja godine i za lekare i medicinske tehničare, naglasio je Vučić.

Prethodno, predsednik Vučić prisustvovao je sednici Vlade Srbije na kojoj se govorilo o situaciji na Kosovu i Metohiji.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike