Oglasili se "Putevi Srbije" i Aerodrom "Nikola Tesla": Putevi prvog i drugog reda su prohodni, a i avioni lete

05.04.2023

09:30

0

Snega ima mestimično u raskvašenom stanju u planinskim predelima na Zlatiboru, Tari, Kopaoniku, Zlataru, Goliji, Pešterskoj visoravni i Divčibarama

Oglasili se "Putevi Srbije" i Aerodrom "Nikola Tesla": Putevi prvog i drugog reda su prohodni, a i avioni lete
Ilustracija - Copyright Pixabay

U Srbiji pravo zimsko vreme, iako je april. Srećom, sneg koji je padao više od 24 sata prestaje.

Auto-putevi i svi državni putevi prvog i drugog reda, kao i prilazi graničnim prelazima i planinskim centrima, prohodni su za saobraćaj, saopšteno je za Tanjug iz JP "Putevi Srbije"

Dodali su da snega ima mestimično u raskvašenom stanju u planinskim predelima na Zlatiboru, Tari, Kopaoniku, Zlataru, Goliji, Pešterskoj visoravni i Divčibarama.

Naglasili su da su sve raspoložive ekipe putara, kao i mehanizacija, na terenu, spremne da reaguju po potrebi, i da raspolažu dovoljnim količinama soli, kamenog agregata i rizle.

"Putevi Srbije" apeluju posebno na vozače teretnih vozila i šlepera da prilagode brzinu uslovima na putu i poštuju saobraćajnu signalizaciju.

JP „Putevi Srbije” apeluje na sve učesnike u saobraćaju da ne kreću na put bez obavezne zimske opreme i da zbog loših vremenskih uslova budu posebno oprezni, poštuju ograničenja brzine i prilagode brzinu kretanja uslovima na putu, piše u odgovoru dostavljenom Tanjugu.

 

Aerodrom "Nikola Tesla": Avio-saobraćaj se odvija normalno, bez prekida

Aerodrom "Nikola Tesla" Beograd funkcioniše neometano i neprekidno je otvoren za avio-saobraćaj, a sve operativne službe Aerodroma su neprekidno angažovane kako bi se avio-saobraćaj odvijao bezbedno, rečeno je Tanjugu u Aerodromu Beograd.

Iz Aerodroma ističu da se zbog snežnih padavina može dogoditi da putovanje avionom traje nešto duže, jer se u uslovima niskih temperatura i snega i avioni moraju posebno pripremiti za let.

Sve dodatne informacije o redu letenja putnici mogu pronaći na internet prezentaciji Aerodroma www.beg.aero ili putem broja telefona info centra 209 4444, a informacije o pojedinačnim letovima mogu potražiti u izabranoj avio-kompaniji, kažu u Aerodromu "Nikola Tesla". 

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike