NOVA OPREMA ZA BRIGU O NOVIM ŽIVOTIMA: Vredna donacija Fondacije Mozzart za Odeljenje neonatologije Opšte bolnice u Subotici

22.03.2023

14:21

0

Ministarstvo zdravlja i Fondacija Mozzart nedavno su potpisali protokol o saradnji kojim je predviđena zajednička realizacija društveno odgovornih aktivnosti u cilju poboljšanja uslova rada zdravstvenih ustanova širom Srbije

NOVA OPREMA ZA BRIGU O NOVIM ŽIVOTIMA: Vredna donacija Fondacije Mozzart za Odeljenje neonatologije Opšte bolnice u Subotici
Copyright PR.

Fondacija Mozzart nastavlja veliku akciju pomoći zdravstvenim ustanovama širom naše zemlje pa je nakon centralne Srbije potrebna oprema stigla i na sever Vodvodine. Odeljenje za neonatologiju Opšte bolnice u Subotici dobilo je medicinsku opremu koja će im olakšati dalji rad.

Ovo akcija predstavlja kontinuitet Fondacije Mozzart u pružanju podrške zdravstvenim ustanovama, a donirana oprema veoma je značajna za rad lekara, istakao je direktor Opšte bolnice Subotica, dr Saša Dželebdžić.

“Donirana oprema biće dobra podrška u radu lekara i sestara na Odeljenje neonatologije i zahvaljujem se u njihovo ime, ali i u ime pacijenata koji su krajnji korisnici.” dodao je doktor Dželebdžić.

Među doniranom opremom se nalaze termofori za bebe i sterilizator, a prema rečima načelnice Odeljenja, dr Branke Milisavljević, rad će se zahvaljujući ovoj pomoći brže i efikasnije obavljati.

“Sterilizator za flašice koristimo 24 sata tokom dana, pulsni oksimetri su nam isto jako važni da možemo da odredimo neke parametre za novorođenčad a da moramo da im vadimo krv i tako budemo brži u donošenju odluke kako da pomognemo našim malim pacijentima. Dobili smo i lepe male termofore, koji su nam isto od izuzetnog značaja”.

Ministarstvo zdravlja i Fondacija Mozzart nedavno su potpisali protokol o saradnji kojim je predviđena zajednička realizacija društveno odgovornih aktivnosti u cilju poboljšanja uslova rada zdravstvenih ustanova širom Srbije. Velika akcija započeta je donacijom računarske opreme Univerzitetskom kliničkom centru Kragujevac a biće nastavljena nabavkom tri inkubatora porodilištima u zemlji.

Fondacija Mozzart doniraće i sistem za transplantaciju kože Klinici za dečju hirurgiju Instituta za zdravstvenu zaštitu majke i deteta Srbije, sanitetsko vozilo Službi za hitnu medicinsku pomoć u Knjaževcu, kao i stolicu za stereotaksičnu biopsiju Centru za radiologiju Kliničkog centra u Nišu. Računarska oprema stići će i na adrese brojnih domova zdravlja širom naše zemlje.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: PR.

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike