Direktor KCS prof. dr Milika Ašanin ekskluzivno za 24sedam doneo dobre vesti: Menjamo režim rada, primićemo 27.000 građana koji su upućeni na preglede

27.09.2020

11:51

0

Autor: Radmila Briza

Klinički centar Srbije izlazi iz režima rada u kojem je bio zbog epidemije koronavirusa

Direktor KCS prof. dr Milika Ašanin ekskluzivno za 24sedam doneo dobre vesti: Menjamo režim rada, primićemo 27.000 građana koji su upućeni na preglede
Copyright Wikimedia/Srđan Popović

Klinički centar Srbije (KCS), koji je dosad radio po principu Urgentnog centra lečeći samo hitne slučajeve, primiće narednog meseca 27.000 građana, kojima su izabrani lekari zakazali u toj ustanovi takozvani prvi pregled kod specijaliste.

Potvrđujući to za „24sedam“, prof. dr Milika Ašanin, direktor KCS, dodaje da će još 8.000 pacijenta moći da obavi i kontrolne preglede.

Prof. Dr. Milika Ašanin Printscreen/Youtube

 

Vraćamo se na staro

– Kreirali smo 27.000 termina za prve preglede, nešto više od 8.000 za kontrolne, a onda idu interni pregledi, što je ukupno 65.000 pregleda u svim segmentima za oktobar u našoj ustanovi  – kaže taj stručnjak, objašnjavajući da je KCS, zbog pandemije koronavirusa, dosad radio kao Urgentni centar, što se sada menja.

-Primali smo hitne slučajeve, a sada se polako stvara prostor da klinike KCS rade svoju osnovnu patologiju – objasnio je on.

Prof. dr Ašanin za „24sedam“ navodi da je trenutna epidemiološka situacija u zemlji dobra i da to mora pametno da se iskoristi.

– Mi gledamo da u svim segmentima povećamo obim rada jer smo dosad imali zastoj u primanju pacijenata, kojima je bila neophodna dijagnostika, terapija, intervencije i operacijama – rekao je Ašanin.

ATA Images/Antonio Ahel

 

Građani i dalje zaziru

Kako on dodaje, građani koji imaju zdravstveni problem još imaju zadršku kada treba da idu u bolnice i u ambulantne, jer znaju da je koronavirus i dalje tu i da cirkuliše među populacijom.

– Ima onih kojima se stanje pogoršalo i koji su ozbiljno bolesni, tako da mi moramo što pre da ih primamo – naglašava naš sagovornik i podsetio da je KCS tokom epidemije kovida, čak i vanrednog stanja, ipak, primao pacijente na snimanje magnetnom rezonancom i skenerom.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike