Prijatelji se opraštaju od preminulog Nebojše iz Užica: "Zar opet, mladost ode", "Nebo, ne stigosmo, oprosti nam"

04.02.2023

07:20

0

Autor: M. Vu.

Prijatelji, poznanici, sugrađani, pa i oni koji žive širom regiona su potrešeni njegovom sudbinom

Prijatelji se opraštaju od preminulog Nebojše iz Užica: "Zar opet, mladost ode", "Nebo, ne stigosmo, oprosti nam"
Copyright Privatna arhiva

Vest da je Nebojša Božić iz Užica preminu posle bitke sa opakim karcinomom debelog creva, rastužio je sve u Srbiji. Prijatelji, poznanici, sugrađani, pa i oni koji žive širom regiona su potrešeni njegovom sudbinom.

Bilo je onih koji su izjavljivali saučešće, mnogi su bili u neverici, a neki su se pitali: "Zašto?".

- Tužna, pretužna vest. Našem mladom sugrađaninu Nebojši Božiću posle velike borbe sa bolešću, prestalo je da kuca hrabro i plemenito srce. Užičani su pokazali još jednom humanost oko skupljanja pomoći za lečenje, ali Neba nije izdržao. Večna ti slava, neka te anđeli čuvaju. Porodici iskreno saučešće - piše u objavi na Fejsbuk stranici "Užice oglasna tabla".

U komentarima ispod objave ređale su se emotivne poruke njegovih prijatelja i sugrađana.

- Velika tuga i tragedija, saučešće i podrška roditeljima - napisala je jedna devojka.

- Strašno, danas je bio dobro, u sobi do moje...Strašno, neka ga anđeli čuvaju, sada ga ništa ne boli...- takođe je glasio još jedan komentar.

printscreen/Facebook/Užice-oglasna tabla
 

- Manekenu, druže, brate, kolega, samo da znaš jedno, neće ni Bog svakoga. Počivaj u miru i znaj da te nikada nećemo zaboraviti", napisao je njegov utučeni prijatelj.

- Iskreno saučešce porodici, baš pre dva dana pričam sa bratom, bato uplaćujemo koliko god možemo, jedan je život i ne stigosmo, Neba oprosti nam. Neka ti je laka zemlja!! Saučešće porodici.

- Bože, zar opet, mladost ode. Saučešće porodici .

 

Podsetimo, ovaj Užičanin, postao je neprepoznatljiv zbog bolesti, od 2020. godine već je imao dve operacije, ali značajnijih rezultata nije bilo. Zbog toga, bilo je potrebno da ide u Grčku na operaciju gama nožem, koji ciljano gađa delove tumora.

Nebojša je vodio svoju životnu bitku od 2020. godine, od kada je bio na bolovanju. Dijagnostikovan mu je karcinom debelog creva nakon čega je dva puta operisan. Bolest se proširila i metastazirala na jetri.

Često pacijenti veoma dugo trpe simptome, pre nego što prvi put dođu na pregled. Svest o raku debelog creva još nije u Srbiji na zadovoljavajućem nivou, kod jedne četvrtine pacijenata bolest se kasno otkrije, ali ipak ima napretka u lečenju.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike