Gotov raspust i za osnovce u centralnoj Srbiji!

23.01.2023

06:03

0

Autor: J.S.J.

Već u februaru sve đake čeka novi kratak raspust povodom Dan državnosti Srbije, 15. februara.

Gotov raspust i za osnovce u centralnoj Srbiji!
Ilustracija - Copyright Profimedia

Osnovci u centralnoj Srbiji vraćaju se danas u školske klupe, posle završetka zimskog raspusta. 

Srednjoškoli, kao i osnovci u Vojvodini u školske klupesu se vratili još prošle nedelje.

Inače, u zonama škola dana će pripadnici saobraćajne policije u zonama svih osnovnih škola sprovoditi mere pojačane kontrole.

Mere će biti sprovedne radi što veće bezbednosti učenika, sa akcentom na otkrivanju prekršaja prekoračenja brzine, nepropuštanja pešaka na pešačkom prelazu, kao i nepropisnog prevoženja dece u vozilima, saopštio je MUP.

Ukazuje se da se od početka školske 2022/23 godine u zonama škola dogodilo 39 saobraćajnih nezgoda, u kojima je dvoje dece teško, a 14 lakše povređeno.

Ministarstvo unutrašnjih poslova apeluje na sve vozače da povećaju opreznost i smanje brzinu kretanja u zonama škola, a svim učenicima i nastavnom osoblju želi uspešan nastavak školske godine.

Školski kalendar

Pixabay
 

 

Već u februaru sve đake čeka novi kratak raspust povodom Dan državnosti Srbije, 15. februara.

  Pored ovog, u drugom pologodištu, učenici će imati i prolećni, odnosno uskršnji raspust, koji počinje 7. aprila, a đaci se u klupe vraćaju u sredu, 19. aprila.

Kada je reč o završetku školske godine, za đake od prvog do osmog razreda završiće se 20 juna, a osmaci će se kao i obično raspustiti ranije, ove godine to će biti 6.juna. 

Za učenike četvrtog razreda gimnazija raspust početi u utorak 23. maja. Za đake trogodišnjeg i četvorogodišnjeg obrazovanja stručnih škola školska godina se završava, u utorak 30. maja 2023.

 

Bonus video

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike