AMSS izdao novo upozorenje za vozače: Moguća opasnost od poledice na putevima popodne i uveče!

21.01.2023

12:30

0

U planinskim predelima kao i na prilazima zimskim centrima pored dobrih zimskih guma neophodna je i upotreba lanaca ili drugih uređaja protiv proklizavanja točkova

AMSS izdao novo upozorenje za vozače: Moguća opasnost od poledice na putevima popodne i uveče!
Ilustracija - Copyright Printscreen/RTS

U nižim predelima u jutarnjim i kasnijim popodnevnim i večernjim satima zbog niskih temperatura postoji opasnost od poledice na putevima mokrim od kiše i snežnih padavina, upozorava Auto-moto savez Srbije.

Na putevima u zapadnim, jugozapadnim i centralnim krajevima Srbije zbog snežnih padavina saobraćaj će se i danas odvijati otežano i usporeno.

Pixabay
 

U planinskim predelima kao i na prilazima zimskim centrima pored dobrih zimskih guma neophodna je i upotreba lanaca ili drugih uređaja protiv proklizavanja točkova.

I u nižim predelima će zbog kiše, a povremeno i snežnih padavina kolovozi biti mokri a što u jutarnjim i kasnijim popodnevnim i večernjim satima zbog niskih temperatiura donosi opasnost od poledice.

Pojava odrona je takođe češća kada su vremenske prilike ovakve pa je potrebno da vozači obrate pažnju na ovu opasnost, navodi AMSS.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike