Oglasila se doktorka iz bolnice u Užicu u kojoj su smeštena tri rudara: "Jedan pacijent je prijavio respiratorne tegobe"

11.01.2023

14:03

0

Ona je dodala da će druga dva pacijenta biti zadržana na internističkoj intenzivnoj nezi na daljoj opservaciji

Oglasila se doktorka iz bolnice u Užicu u kojoj su smeštena tri rudara: "Jedan pacijent je prijavio respiratorne tegobe"
Ilustracija - Copyright Profimedia

Trojica od šest rudara, koji su se otrovali jutros gasom u rudniku Štavalj kod Sejnice prebačeni su u Opštu bolnicu u Užicu, saznaje Tanjug u toj zdravstvenoj ustanovi.

Kako je za Tanjug rekla zamenica direktora Opšte bolnice Užice Ivana Milićević oni su stabilnog zdravstvenog stanja.

- Sva tri pacijenta sve vreme transporta bila su stabilna, na prijemu u našu ustanovu jedan pacijent je prijavio respiratorne tegobe. Pozvani su anesteziolog i internista. Pacijent je pregledan i trenutno je hemodinamski stabilan, stabilnih vitalnih parametara i zadržan je na centalnoj intenzivnoj nezi na daljoj opservaciji - rekla je Milićević.

RINA
 

Ona je dodala da će druga dva pacijenta biti zadržana na internističkoj intenzivnoj nezi na daljoj opservaciji.

Direktor rudnika Štavalj Mensud Turković potvrdio je u kratkoj telefonskoj izjavi, da je do trovanja došlo u novom hodniku jame i da je uzrok, najverovatnije, nedovoljno provetravanje jamskih prostorija. Kako je rekao trenutno se ispituju razlozi zbog kojih je došlo do nedostatka kiseonika u tom delu jame, kao i da je proizvodnja u tom delu rudnika obustavljena.

Podsetimo, danas je u rudniku Štavalj došlo do trovanja ugljen - monoksidom. Šestorica rudara javilo se u sjenički dom zdravlja. Troje je pušteno na kućno lečenje, a ostala trojica su transportovana u bolnicu u Užice i jedan od njih je u težem stanju, dok su ostali u lakšem stanju - kazali su za naš portal iz Doma zdravlja u Sjenici.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike