Od utorka pad temperature praćen pljuskovima, ali stiže nam Miholjsko leto, meteorolog otkriva kad

04.10.2020

14:34 >> 16:14

0

Meteorolog RHMZ Nedeljko Todorović kaže da od utorka sledi pad temperature u Srbiji

Od utorka pad temperature praćen pljuskovima, ali stiže nam Miholjsko leto, meteorolog otkriva kad
Copyright Pixabay/Lubov Lisitsa

Nakon izuzetno toplog vikenda, od utorka stiže pad temperature, ali već u četvrtak i petak približavaju se prosečnim vrednostima za ovo doba godine, što je od 18 do 22 stepena, rekao je Nedeljko Todorović, meteorolog Republičkog hidrometeorološkog zavoda gostujući u emisiji Jutro na Prvoj TV.

“Poneki pljusak sutra i prekosutra. Od petka suvo, uglavnom sunčano, stabilna situacija, ali ne pretoplo”, kazao je Todorović.

Prema njegovim rečima, od petka će temperature biti oko i malo iznad proseka sa maksimalnim vrednostima između 20 i 25 stepeni.

“Taj jedan period između 9. oktobra pa do 14. – 15. oktobra bile bi karakteristike Miholjskog leta. Stabilna situacija, nema mnogo oblaka, nema vetra”, kazao je Todorović.

RHMZ je na sajtu najavio danas do kraja danas vedro i pretežno sunčano, a od ponedeljka do četvrtka promenlјivo oblačno, mestimično s kišom, plјuskovima i grmlјavinom.

-Sutra će biti toplo, a od utorka svežije za 5 do 8 stepeni. Od petka pretežno sunčano i toplije, navodi se na sajtu RHMZ.

RHMZ

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: b92, 24sedam

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike