Višnja je prva beba rođena na Božić u KBC "Dragiša Mišović": Rodila se samo nekoliko sekundi posle ponoći!

07.01.2023

10:20

0

Majka Aleksandra kaže da je Višnja rođena sa tri kilograma i 130 grama, a da je dugačka 50 centimetara

Višnja je prva beba rođena na Božić u KBC "Dragiša Mišović": Rodila se samo nekoliko sekundi posle ponoći!
Ilustracija - Copyright Profimedia

Prva beba rođena na Božić u Кliničko-bolničkom centru "Dr Dragiša Mišović" je devojčica Višnja. Slađana Mihajlović načelnica, bolnice za ginekologiju i akušerstvo kaže da su do jutros u toj bolnici rođene četiri bebe, a od Nove godine 72. Takođe, ističe da je u prošloj godini na svet došlo preko 4.300 dece i da su u toj bolnici sa više od 170 posto ostvarili plan.

U prvim sekundama Nove 2023. godine u КBC" Dr Dragiša Mišović" rođena je prva beba u Beogradu, dečak Jakov, a na Božić devojčica Višnja.

Majka Aleksandra kaže da je Višnja rođena sa tri kilograma i 130 grama, a da je dugačka 50 centimetara.

- Višnja je 68. u ponoć rođena. Presrećni smo što smo 2022. godinu završili sa preko 4.300 beba, što je za naš kolektiv velika stvar, jer je porodilište pravljeno za 1.800 do 2.000 porođaja - ističe Mihajlovićeva.

Pexels
 

Dodaje da su osim porođaja uradili i veliki broj operacija i intervencija, prijema i da je preko 170 posto ostvaren plan za prethodnu godinu.

Posebno naglašava da je rođeno 52 para blizanaca što je veliki uspeh za neonatologiju i ginekologiju i zaposlene koji su izneli taj veliki posao.

"Bebe su najlepši dar"

- Plan je veliki, pokazali smo da dobrom organizacijom možemo da ostvarimo tako veliki broj porođaja i operacija. Naša najveća želja je da otvorimo nastavnu bazu Medicinskog fakulteta u Beogradu, katedre za ginekologiju. Da postanemo i mi član Medicinskog fakulteta i da pokažemo mladim lekarima da naučni rad koji su pokazali ima svrhu i da se treba boriti za to - navodi načelnica.

Napominje da je noćas radio mlad tim lekara, da su se lavovski borili i ističe da tim ljudima treba dati šansu da oni budu nosioci profesure i nastave.

- Nastavićemo da pružamo kvalitetnu uslugu i da se naše trudnice i majke opredeljuju i da izaberu ne samo naše porodilište nego da rađaju bebe, jer je ovo najlepši dar - imati bebu -  poručuje Mihajlovićeva.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: RTS

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike