Fantastična vest iz čačanske bolnice! Nakon rekonstrukcije ova ustanova dobija centar za vantelesnu oplodnju

06.01.2023

17:50

0

Ne moraju više da idu u druge klinike da bi rešili svoj problem

Fantastična vest iz čačanske bolnice!  Nakon rekonstrukcije ova ustanova dobija centar za vantelesnu oplodnju
Copyright RINA

Ne moraju više da idu u druge klinike da bi rešili svoj problem: Fantastična vest iz čačanske bolnice, nakon rekonstrukcije ova ustanova dobija centar za vantelesnu oplodnju

Ove godine u planu je potpuna rekonstrukcija Opšte bolnice u Čačku i izgradnja nove Hirurške bolnice koja će se prostirati na 24.000 kvadratnih metara. Direktor OB dr Dejan Dabić najavio je da će se u novoj Hirurškoj bolnici nalaziti i centar za vantelesnu oplodnju koji će biti izdvojeni deo odeljenja ginekologije sa porodilištem. Osnivanje tog centra predložio je menadžment Opšte bolnice, i to je naišlo na odobravanje od strane svih nadležnih institucija

- Projektanti su to uneli u projekat. Mislim da će Centar za vantelesnu oplodnu umnogome doprineti da se poboljša natalitet i da naši sugrađani, kao i ljudi iz okoline koji su morali da idu dalje kako bi rešili taj svoj problem, sada moći da ga reše u čačanskoj bolnici, istakao je dr Dabić.

Radovi na rekonstrukciji i izgradnji bolničkih kapaciteta izvodiće se fazno, a prva faza podrazumeva upravo izgradnju nove Hirurške bolnice. Druga faza obuhvata izgradnju RH centra u Ovčar Banji, a treća rekonstrukciju i rušenje postojećih objekata.

Grad Čačak je do sada izdvojio 85 miliona dinara za izradu projektno-tehničke dokumentacije i 12 miliona za ozakonjenje postojećih objekata.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: RINA

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike