Ovako se u Rim dolazi samo jednom! Recepcioner iz Ekvadora, živi u Beogradu a ima vikendicu u Obrenovcu: "Serbia, braćo, kako ste!?" (FOTO)

21.12.2022

19:45

0

Uprkos zadatku zbog kog smo se našli u prestonici Italije, jedan recepcioner, ničim izazvano, popravio nam je veče pred izveštavanje sa sahrane Siniše Mihajlovića

Ovako se u Rim dolazi samo jednom! Recepcioner iz Ekvadora, živi u Beogradu a ima vikendicu u Obrenovcu: "Serbia, braćo, kako ste!?" (FOTO)
Recepcioner u Rimu oduševio reportere 24sedam - Copyright 24sedam/Goran Sivački

U nedelju kasno uveče stižemo u Rim, jutro pred poslednji ispraćaj legende našeg i svetskog fudbala, Siniše Mihajlovića.

Užasan povod za prvi dolazak u prestonicu Italije, ali pri prvom kontaktu uprkos svemu - osmeh i oduševljenje.

24sedam/Goran Sivački
Hotel u Rimu gde su izveštači 24sedam odseli

Recepcioner hotela, neverovatno energični Ferdinando uzima pasoše iz Srbije, zagleda, pa kaže: Mister Bulatović? Sa snažnim "ć"! Kao neko ko je već upoznat sa našim jezikom?

Ponovo pogleda ka dokumentima, pa uzvikne: "Serbia! Kako ste braćo?" Na to moj fotoreporter i ja se pogledamo i  prokomentarišemo nešto u stilu "naučio je par reči pa bi da nas šarmira".

Međutim, ispostavi se da Ferdinando ima mnogo više veze sa našom zemljom, nego što smo mogli da pretpostavimo.

- Čekaj, kako to da znaš srpski? - u glas smo ga pitali, čekajući odgovor koji nas je oborio sa nogu.

- Aaaa, pa ja znam da pričam srpski, moja žena je iz Srbija! Ja sam u Srbija, ima 10 godina, moja deca su se tamo rodila! - kaže u jednom dahu.

Očekivano, ne zanima nas ni "check-in", ni smernice gde najbrže otići na picu i pivo, već šta još ima da nam kaže lucidni recepcioner.

- Ja sam iz Italija, ali poreklom iz Ekvadora... Da... Ovde radim kao recepcioner, ali živim u Beograd, tamo mi je porodica... I vi ste iz Beograda? - pita nas.

Objašnjavamo mu da smo na zadatku i da je povod najtužniji mogući, da smo došli da izveštavamo sa ispraćaja Siniše Mihajlovića.

- Aaaa, Sinisa! Veliki čovek. Veliki fudbolista. Roma, Lacio, Inter... Svi su ga mnogo voleli ovde, pomagao je svima, bio veliki džentlmen. Sve novine pišu danima o njemu, svi znaju za grande Sinisa! - dodaje Ferdinando i tek onda shvata da ga nećemo tako lako pustiti još neko vreme.

24sedam/Goran Sivački
Ferdinando recepcioner iz Rima sa reporterom 24sedam

- Kaži nam, kako si ti završio u Beogradu? - gledamo čoveka i dalje u neverici, a ispostavlja se da prilično dobro barata bar sa šest jezika.

- Ja volim Serbija, volim Beograd... Imam sa ženom tamo kuću za vikend... Kako zove... Vikendica! Da, da, u Obrenovac! - objašnjava nam lepotu življenja ovde i dodaje da jedva čeka da se vrati, čim završi sezonsku ulogu u malom rimskom hotelu, tik iza bazilike u kojoj i ispred koje, ispostavilo se, hiljade ljudi ispraćalo velikog Mihu u večnost.

Narednog dana nije bilo razloga za osmeh i oduševljenje. 

Bazilika "Svete Marije, anđela i mučenika" je od ranih jutarnjih sati postajala centar dešavanja u Rimu, gde su navijači svih klubova za koje je Siniša igrao, kasnije i trenirao, te gradio bogatu karijeru širom Apenina, dolazili da odaju počast majstoru koji je razornom levicom matirao one najspretnije među stativama.

"Sinisa" je, kako dolikuje, uz špalir, pesmu i bakljadu ispraćen put groblja "Verano" u legendu. A Rim mu je podario, kao najrođenijem, večni mir među onima koji su Italiju zadužili svojom bezuslovnom energijom, ljubavlju i predanošću.
 

Riposa in pace, caro Sinisa.

BONUS VIDEO:

BONUS GALERIJA IZ RIMA:

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike