Još jedan leden dan u Srbiji: Ujutru minus osam, a onda tokom dana temperatura prelazi u plus

20.12.2022

05:37

0

Prema prognozi Republičkog hidrometeorološkog zavoda, najniža temperatura iznosiće od -8 do -1 stepen, a najviša od 1 stepen na istoku Srbije

Još jedan leden dan u Srbiji: Ujutru minus osam, a onda tokom dana temperatura prelazi u plus
Ilustracija - Copyright Tanjug/AP Photo/Matthias Schrader) Kategorija:

U Srbiji se danas tokom jutra očekuje slab i umeren mraz, a na zapadu i jugu Srbije magla, koja će se po pojedinim kotlinama i dolinama reka zadržavati duže tokom dana. U ostalim krajevima biti pretežno sunčano, na severu Vojvodine malo do umereno oblačno, a u Timočkoj Krajini pre podne oblačno i tmurno.

Prema prognozi Republičkog hidrometeorološkog zavoda, najniža temperatura iznosiće od -8 do -1 stepen, a najviša od 1 stepen na istoku Srbije. U centralnoj Srbiji će najviša iznositi osam stepeni. Vetar će biti slab i umeren, u košavskom području jak jugoistočni, na jugu Banata sa udarima olujne jačine, posle podne i uveče u slabljenju.

U Beogradu...

FOTO TANJUG/ STRAHINJA ACIMOVIĆ
 

 

I u Beogradu sutra ujutro slab mraz. U toku dana pretežno sunčano. Vetar umeren i jak jugoistočni (košava), posle podne i uveče u slabljenju.

Najniža temperatura od -3 do -1, a najviša oko 6 stepeni. Prema izgledima vremena za narednih sedam dana, u većem delu malo do umereno oblačno sa sunčanim periodima, suvo i stabilno vreme uz lokalnu pojavu jutarnje magle, koja se po pojedinim kotlinama može zadržavati duže tokom dana.

U petak i za vikend na severu i zapadu Srbije ponegde slaba kratkotrajna kiša. Temperatura u manjem porastu. 

 

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike