Godinama sam krila obline, mislila sam da nikada neću biti privlačna! Daca je "plus size" manekenka čiju priču morate da čujete (VIDEO)

17.12.2022

19:30

0

Daca je odrasla u društvu koje je smatralo da je jedino lepo i zdravo da žena bude mršava, a danas kaže da joj je to smešno

Godinama sam krila obline, mislila sam da nikada neću biti privlačna! Daca je "plus size" manekenka čiju priču morate da čujete (VIDEO)
Daca Magic - Copyright 24sedam/Nenad Vujanović/Ivan Mitić

Daca Magic je influenserka i "plus size" manekenka koja na društvenim mrežama pokreće debate o mnogim kontroverznim pitanjima i otvoreno analizira tabu teme.

Bori se za to da ljude treba prihvatiti u bilo kom “obliku”: mršave, sa viškom kilograma, visoke, niske, jer niti moramo, niti možemo biti svi na isti kalup. 

Na snimanje sa nama u Narodnoj bašti u njenom rodnom Pančevu, stigla je nasmejana i samouverena, ali kaže da nije oduvek bila tako.

“Ja sam odrasla u društvu koje je smatralo da je jedino lepo, zdravo i ženstveno za ženu da bude mršava, da mora da ima uske kukove - džepna "palčica". Ništa loše ako ste vi to, to je sasvim ok, ali sam ja odrasla uz komentare da su moji kukovi preširoki, da je moja zadnjica prevelika, sve mi je nekako preveliko. I ja sam odrasla sa tom idejom da nikad neću biti privlačna ni seksi. Znate koliko puta sam ušla u prodavnicu da tražim nešto i već sa vrata čula ‘nemamo mi u tim veličinama’ još od malena. Meni je to sad smešno, jer shvatam da je njihova greška, a ne moja. Ali za nekoga ko je u osnovnoj, srednjoj školi stvarno jako potresno”, kaže Daca u emisiji “24sedam sa Marom”.

24sedam/Nenad Vujanović/Ivan Mitić
Daca Magic

Danas su stvari malo drugačije, brendovi povremeno angažuju modele sa više kilograma, pravi se odeća i u veličinama većim od standardnih, ali se to čini polujavno, jer drugačiju građu retko možete videti na bilbordima i u editorijalima modnih magazina.

Neki smatraju da je za pozitivnu promenu donekle zaslužna Kim Kardašijan i njeno propagiranje bujnih oblina, ali Daca smatra da je to samo privid.

24sedam/Nenad Vujanović/Ivan Mitić
Daca Magic

“Često možemo videti tvrdnje da ‘momci više vole obline’. Momci možda vole građu koja ima malo oblina, ali sa malom kilažom, a ja sam im uvek bila prevelika, uvek sam dobijala te komentare da mi je zadnjica, ako prolazim ispred TV-a, preko celog TV-a. Da ću da srušim u učionici sve sa stolova, i da ću pokrenuti zemljotres kad sednem i slično”, otkrila je voditeljki Mariji Atanasković.

Upravo da bi izbegla skretanje pažnje na sebe i svoje telo, Dragana je godinama nosila široke crne pantalone, duže tunike i majice. Međutim, to nije bio način na koji želi da živi. Uvek je bila spremna da se verbalno bori za svoja prava, pa je tako napravila zapravo vrlo logičan korak - o svemu što je muči, počela je da piše na društvenim mrežama, gde takođe objavljuje fotografije svog tela, bez kompleksa.

24sedam/Nenad Vujanović/Ivan Mitić
 

Jedna neverovatna situacija desila se letos, kada je jedan prestonički salon za negu lepote objavio konkurs na društvenim mrežama u kojem se od učesnika očekivalo da na plaži slikaju zanjice nepoznatih žena koje “nisu dovoljno dobre za plažu, jer nisu bile kod njih na tretmanima”. Podsećamo da prema Krivičnom zakonu Srbije, ovo predstavlja kršenje zakona po dva člana, 144 i 145, po kojima je nedozvoljeno krišom slikati ili snimati druge, a takođe je zabranjeno takve snimke javno objavljivati,  što je taj profil na Instagramu i uradio.

Dragana je napisala post o tome koji je ubrzo postao najpopularniji na njenom profilu.

“Taj post apsolutno eksplodirao, zato što su se ljudi složili da je bizarno raditi tako nešto i nelegalno i ja sam pitala ljude ko je pobednik u takvom nadmetanju, koji su parametri, kako ih biraju, jezivo je bilo u svakom slučaju.”

Kakve poruke dobija od momaka, zašto je u Srbiji normalno varati partnera, dok su poligamne veze tabu i šta je najviše pogađa, saznaćete ako pogledate novu epizodu emisije “24sedam sa Marom”.

Zabranjeno preuzimanje dela ili čitavog teksta i videa, bez navođenja izvora, autora i embedovanja epizode sa YouTube kanala 24sedam TV.

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike