"Žrtvovala je svoj život da bi se ostvarila kao majka - to je bila njena najveća želja": Ispovest muža preminule advokatice (33) iz Niša

23.10.2022

15:50

0

Bolest sa kojom se Marija borila par godina nije je zaustavila na profesionalnom planu gde je bila jako uspešna, ali ni u želji da pomaže drugima

"Žrtvovala je svoj život da bi se ostvarila kao majka - to je bila njena najveća želja": Ispovest muža preminule advokatice (33) iz Niša
Marija Takić1 - Copyright Printscreen/Instagram/marijatakic

"Pre četiri meseca smo dobili ćerku. To je bila njena najveća želja - da se ostvari kao majka. Ona je žrtvovala svoj život svesno da bi se ostvarila kao majka. To svi lekari kažu, svesno je ušla u taj rizik." 

Ovim rečima za Blic, počinje ispovest advokat Zoran Pešić iz Niša, suprug advokatice Marije Takić Pešić (33), koja je preminula posle teške bolesti, samo četiri meseca pošto je na svet donela prelepu devojčicu.

Printscreen/Instagram/marijatakic
Marija Takić Pešić

Bolest sa kojom se Marija borila par godina nije je zaustavila na profesionalnom planu gde je bila jako uspešna, ali ni u želji da pomaže drugima - u dva navrata organizovala je humanitarne akcije prikupljanja pomoći za siromašnu, bolesnu decu i decu bez roditeljskog staranja, koje su dirnule Srbiju. Na kraju, u julu ove godine, rodila je ćerku i ostvarila svoju najveću životnu želju.

- Ona je tu bolest imala par godina i ona je svesno žrtvovala svoj život da se ostvari kao majka. Čim se porodila, krenuli su problemi sa teškom bolešću. A imala je izuzetan život, lep život. Iz njenog položaja, iz njene životne pozicije, da ti svesno svoj život žrtvuješ, to je nešto veliko. Sve nas koji je volimo ostavila je u teškoj tuzi, ali šta ćemo, to je. Moramo da se trudimo da sve ono što je ona želela i zamislila, bar delić toga, da ostvarimo. To je moj put, da izvedem dete na pravi put, da dete sazna i shvati kakva je majka bila kraljica, da samo delić onoga što je ona želela, ja sprovedem u delo. To je neka moja životna misija nadalje - poverava se Zoran.

On kaže da je Marija bila takva osoba da su je svi voleli.

- Mariju ne postoji neko ko ne voli, ko za nju može nešto loše da kaže. Bilo koga na jugu Srbije da pitate, reći će Vam sve najbolje. Meni je život promenila na bolje, drastično, i svakome kome je ušla u život je usrećila život. Na meni je sada da ja to prenesem što više mogu na dete - kaže Zoran.

Podsetimo, Marija se bavila i humanitarnim radom, a njene akcije dirnule su Srbiju.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Blic

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike