Četiri prekršajne prijave u danu: Akcija MUP-a kontrole na Dunavu i Savi (FOTO)

22.10.2022

21:35

0

Tokom petočasovne akcije, pripadnici Jedinice su podneli ukupno četiri prekršajne prijave protiv četiri lica

Četiri prekršajne prijave u danu: Akcija MUP-a kontrole na Dunavu i Savi (FOTO)
recna policija 2 - Copyright Foto:MUP

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, Jedinice za bezbednost na rekama, u saradnji sa Ministarstvom građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture - Odeljenjem za inspekcijske poslove bezbednosti plovidbe, u cilju povećanja bezbednosti na rekama sproveli su danas akciju pojačane kontrole učesnika u vodenom saobraćaju.

Akcija je sprovedena na Dunavu i Savi, i pored kontrole i utvrđivanja ispunjenosti uslova za učestvovanje u vodenom saobraćaju, po prvi put je sprovedeno i alkotestiranje vozača plovila, saopšteno je iz MUP-a.

Tokom petočasovne akcije, pripadnici Jedinice su podneli ukupno četiri prekršajne prijave protiv četiri lica.

Jedna osoba je isključena iz saobraćaja zbog upravljanja plovilom pod dejstvom alkohola, protiv dva učesnika podnete su prekršajne prijave zbog upravljanja neregistrovanim plovilom, dok je protiv jedne osobe podneta prijava zbog glisiranja.

Ministarstvo unutrašnjih poslova snažan akcenat daje bezbednosti naših plovnih puteva i na njima, baš kao što to čini i na svim auto-putevima u Srbiji, osigurava bezbednost, navodi se u saopštenju.

Jedinica za bezbednost na rekama, koja je osnovana decembra prošle godine na inicijativu ministra unutrašnjih poslova Aleksandra Vulina, za deset meseci postojanja odličnim rezultatima opravdala je odluku o potrebi njenog osnivanja, posebno kada je u pitanju sprečavanje krivičnih dela krijumčarenja nafta i naftnih derivata, kao i duvana i duvanskih proizvoda, podsećaju iz Ministarstva.

Kako se dodaje, predanim i angažovanim radom Jedinice, oduzeto je 70 tona nafte i naftnih derivata, preko 2.000 kilograma duvana i preko 220.000 boksova cigareta bez akciznih markica, a kao poseban rezultat izdvaja se rekordna zaplena oko 50 tona cigareta na brodu u luci Prahovo, koja je proizvod zajedničkog rada Jedinice za bezbednost na rekama, Uprave kriminalističke policije i Uprave carina.

BONUS VIDEO:

192.rs

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike