Ko to truje pse po Lebanu: Tokom vikenda u strašnim mukama uginulo sedam životinja! Spasioca kaznila policija, a jedan pas ga ujeo u agoniji

17.10.2022

06:46

0

Trovači su među nama - priča čovek koji je platio 40.000 dinara za obdukciju jednog od sedam pasa

Ko to truje pse po Lebanu: Tokom vikenda u strašnim mukama uginulo sedam životinja! Spasioca kaznila policija, a jedan pas ga ujeo u agoniji
Tan2022-10-4_11553050_0 - Copyright Tanjug/Jadranka Ilić

Sedam uličnih pasa otrovano je tokom vikenda i danas u Lebanu na raznim lokacijama u ovoj varoši, a muškarca koji je pokušao da ih spasi policija je kaznila jer nije kod sebe imao ličnu kartu, dok ga je jedan zatrovan pas ujeo.

Sinoć su oko 9,30 sati u centru Lebana bila u agoniji dva zatrovana psa, koja su izdahnula na ruke Gorana Momčilovića iz Organizacije za prava i zaštitu životinja „Dobrobit“, jedan je već bio uginuo u dečjem vrtiću, drugi u školskom dvorištu.

-Ona dva na pešačkom prelazu u centru Lebana zatekao sam polužive, pokušao da ih spasem, ali nisam uspeo. Nekoliko minuta kasnije, deca su mi javila za pse u vrtiću i školskom dvorištu“, priča za Jugmedia Momčilović.

Jutros su otrovana još tri psa, jedan od njih u komšiliku Momčilovića.

-Nisam siguran da su svi psi otrovani baš jutros i sinoć. U svakom slučaju trovači su među nama -  priča čovek koji je platio 40.000 dinara za obdukciju jednog od sedam pasa.

On je u centru i očistio prostor gde su uginuli psi.

-Policija je izlazila na teren i sinoć i jutros, slučaj je prijavljen tužilaštvu, ali tužilaštvo nije pokrenulo postupak protiv nepoznatih trovača, već je meni preporučeno da ja platim obdukciju i da ih sklonim sa ulica -  objašnjava.

Kaže da ovo nije prvi slučaj masovnog trovanja pasa u Lebanu i podseća na 2015. i 2018. godinu kada je u jednom danu otrovano po oko 30 pasa lutalica.

-Kada sam sinoć dobio dojavu o otrovanim psima, izašao sam na brzinu i zaboravio da ponesem ličnu kartu - priča.

Kaže da da mu kazna ne pada teško, već to što ni u jednom slučaju nije do sada pronađen trovač,te da je trovanje pasa krivično delo.

 

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Jugmedia

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike