Posebna grupa na Telegramu: "Kangaroo treasure" varao korisnike informacijama da rade za velike svetske kompanije!

13.10.2022

23:05

0

Od "mesečne zarade po nivoima", i opisa rada same firme koja je osnovana u jednom tržnom centru u Srbiji - potpuno legitimno, do mnogih saveta kako unaprediti svoje poslovanje dovođenjem novih korisnika

Posebna grupa na Telegramu: "Kangaroo treasure" varao korisnike informacijama da rade za velike svetske kompanije!
internet prevara novac haker - Copyright Profimedia

Danima se priča o prevari kineske firme"Kangaroo treasure" koja je nasamarila oko 100 hiljada naših građana.

Putem društvene mreže "Telegram", gde se vodila "biznis komunikacija" i gde su se obećavale svote novca za nove korsnike, te nove korsnike koje postojeći dovedu...

Piramidalna šema je delovala kao brz dolazak do novca, a novinari 24sedam imali su uvid u neke od poruka koje su se na pomenutoj mreži delile svakodnevno.

Od "mesečne zarade po nivoima", i opisa rada same firme koja je osnovana u jednom tržnom centru u Srbiji - potpuno legitimno, do mnogih saveta kako unaprediti svoje poslovanje dovođenjem novih korisnika.

Među gomilom laži koje su plasirane, jedna od glavnih je da se pomaže svetskim platformama za onlajn kupovinu poput Amazona, Alibabe, Rokomarija, Mano Manoa i drugih.

Profimedia
 

Nakon što je piramidalna šema uveliko gospodarila među našim građanima, posle tri meseca "porez" je porastao, pa su postojeći korisnici morali da pošalju još novca, osim onoga što su dotad ulagali.

Potom su početkom oktobra krenuli novi problemi za članove grupe na "Telegramu", jer je "finansijska policija" ušla u prostorije firme (koja nema svoj zakupljeni prostor), te da je neophodno da 40 odsto poreza na zaradu korisnika plate ljudi da bi "povukli" svoj novac.

Tada su mnogi shvatili o čemu se radi i prevaru prijavili nadležnima.

"Kangaroo treasure" je pobegao, građani su ostali bez novca, radili posao za koji nisu plaćeni i dobili bolnu, ali značajnu životnu lekciju povodom deljenja podataka na internetu.

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike