Naši gimnazijalci "pokidali" na Balkanskoj olimpijadi: Doneli su nam devet medalja! Bravo!

10.10.2022

12:23

0

Autor: 24sedam

Učenici iz Matematičke gimnazije osvojili su nagrade: Jovan Milićev - bronzana medalja, Jovan Nikolić - bronzana medalja, Jana Šišović - bronzana medalja

Naši gimnazijalci "pokidali" na Balkanskoj olimpijadi: Doneli su nam devet medalja! Bravo!
mara i matematicar 11 - Copyright 24sedam/Nenad Vujanović

Proteklog vikenda učenici Matematičke gimnazije učestvovali su na tri međunarodna takmičenja i osvojili devet medalja - jednu zlatnu, tri srebrne i pet bronzanih medalja, saopšteno je danas iz ove gimnazije.


Kako se navodi, od 7. do 10. oktobra održano je četvrto izdanje Balkanske olimpijade iz fizike na daljinu u organizaciji Kiparskog društva fizičara pod pokroviteljstvom Balkanske unije fizičara i Evropskog društva fizičara.

Navodi se da je na takmičenju usmerenom ka mlađim učenicima srednjih škola učestvovala i ekipa Srbije u čijem sastavu su bili i troje učenika Matematičke gimnazije koji su ostvarili sjajne rezultate.
Pixabay
 

U konkurenciji ekipa iz devet zemalja članica kao i pet gostujućih zemalja, iz Matematičke gimnazije navode da su njihovi učenici osvojili: Jovan Milićev - bronzana medalja, Jovan Nikolić - bronzana medalja, Jana Šišović - bronzana medalja.

Takođe, navodi se da su pored učenika Matematičke gimnazije našu zemlju predstavljao i Mihajlo Cvejić, učenik gimnazije "Jovan Jovanović Zmaj" u Novom Sadu, koji je takođe osvojio bronzanu medalju.

Ekipu su vodili nastavnici fizike Ivan Stanić i Dušan Ðorđević kao i profesorka gimnazije "Jovan Jovanović Zmaj" Snežana Bulajić.

Navodi se da je od 3. do 8. oktobra 2022. godine u Bukureštu održana Balkanska olimpijada iz informatike, a takmičila su se 63 takmičara iz 18 zemalja.

pixabay/07berlin
 

Tim Srbije osvojio je tri srebrne i jednu bronzanu medalju, Mateja Vukelić, učenik Matematičke gimnazije - srebrna medalja, Toni Škrljel, učenik gim. "J.J. Zmaj", Novi Sad - srebrna medalja, Jovan Bengin, učenik Matematičke gimnazije - srebrna medalja, Filip Bojković, učenik Matematičke gimnazije - bronzana medalja.

Dodaje se da je u Rumuniji u Bukureštu, od 3. do 8. oktobra 2022. godine održano i prestižno međunarodno takmičenje iz informatike za učenike srednjih škola Romanian Master of Informatics, a svaki član njihove ekipe je osvojio medalju: Mateja Vukelić, učenik Matematičke gimnazije - zlatna medalja, Jovan Bengin, učenik Matematičke gimnazije - srebrna medalja, Toni Škrljel, učenik gim. "J.J. Zmaj", Novi Sad - srebrna medalja, Filip Bojković, učenik Matematičke gimnazije - bronzana medalja.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike