"24sedam" saznaje: Sutra će Krizni štab odlučivati o novim merama

19.10.2020

11:46 >> 20:32

0

U našoj zemlji već uveliko traje treći talas koronavirusa, a broj zaraženih iz dana u dan se povećava

"24sedam" saznaje: Sutra će Krizni štab odlučivati o novim merama
Copyright Foto: Tanjug/Slobodan Miljević

U Srbiji je evidentan skok broja novozaraženih koronavirusom u nekoliko gradova Srbije, kao i zahuktavanje takozvanog trećeg epidemiološkog talasa. Zbog toga će na sutrašnjoj sednici Kriznog štaba biti razmatrana mogućnost pooštravanja mera u borbi protiv virusa.

Jedan od predloga biće i nošenje zaštitnih maski za lice i na otvorenom. Prema našim informacijama, Srbija je još daleko od uvođenja karantina ili vanrednog stanja, jer je epidemiološka situacija kod nas bolja od one u zemljama u okruženju. Za sada se ne razmatra ni zatvaranje škola i prelazak učenika na onlajn nastavu.

Nadležni akcenat stavljaju na žurke i svabde koje predstavljaju najveći problem za cirkulaciju virusa, pa je tako ministar zdravlja Zlatibor Lončar najavio i da će se na narednoj sednici razmatrati da se potpuno ukinu takve vrste slavlja, na koja dolazi više od 30 ljudi.

– Dali smo lokalnim samoupravama da same procene situaciju i preduzimaju određene mere, i njihovi krizni štabovi su počeli da daju specijalne dozvole svojim sugrađanima da prave proslave i veselja. Insistiraćemo na sledećoj sednici Kriznog štaba da više takve dozvole ne mogu da se izdaju, jer mera o maksimalnom broju okupljenih od 30 ljudi na zatvorenom važi za sve – rekao je Lončar danas.

 

 

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike