Najnoviji korona presek: Smanjuje se broj novozaraženih, devet osoba preminulo!

07.10.2022

15:30

0

Pratite nove informacije o virusu u našoj zemlji

Najnoviji korona presek: Smanjuje se broj novozaraženih, devet osoba preminulo!
Najnovija vest Korona - Copyright 24sedam

U poslednja 24 sata korona virus je potvrđen kod 1,878 a od posledica ove bolesti preminulo je 9 pacijenata.

Testirano je 11,661 ljudi.

Pomoću respiratora diše 25 pacijent.

Da podsetimo, koronavirus juče potvrđen je kod 1.872 osoba, a istovremeno je od posledica ove bolesti preminulo sedam pacijenata. Testirane su 12.444 osobe. Pomoću respiratora je disalo 29 pacijenata. Broj hospitalizovanih je bio 443.

Direktor Instituta za javno zdravlje Vojvodine Vladimir Petrović ocenio je da je trenutna situacija u Srbiji sa virusom korona nepovoljna i da se može očekivati njegov novi talas.

- Nalazimo se na silaznom kraku letnjeg talasa korone i nismo u potpunosti izašli iz njega. Ukoliko dođe do novog talasa u toku jeseni, on će se samo nadovezati na taj. Ne postoji nijedan razlog da do novog talasa oboljevanja od korone ne dođe - rekao je Petrović za list Politika.

On je naveo da "ljudi više borave u zatvorenom prostoru i međusobno su u bliskom kontaktu, pa se virus brže prenosi sa jedne na drugu osobu".

- To dovodi do više stope oboljevanja, što vodi ka pojavi epidemijskog talasa. Došlo je do zamora i zasićenosti kod ljudi, pa su se svi malo više opustili - upozorio je Petrović

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike