Najnoviji korona presek: U prethodna 24h kovidom zaraženo 1.650 osoba

01.10.2022

17:00

0

Pratite nove informacije o virusu u našoj zemlji

Najnoviji korona presek: U prethodna 24h kovidom zaraženo 1.650 osoba
Najnovija vest Korona - Copyright 24sedam

Koronavirus je u poslednja 24 sata potvrđen kod 1.650 osoba, a istovremeno je od posledica ove bolesti preminulo 6 ljudi.

Testirano je 9,932 osoba.

Na respiratoru su 33 pacijenata.

Da podsetimo, koronavirus je juče potvrđen kod 2.208  osoba, a istovremeno je od posledica ove bolesti preminulo 6 ljudi. Testirano je 11.628 osoba. Na respiratoru su bila 33 pacijenta.

Od ponedeljka u svim domovima zdravlja vakcinacija protiv sezonskog gripa

Distribucija vakcine protiv sezonskog gripa završena je danas, i do ponedeljka će u svim domovima zdravlja širom Srbije građani moći da se vakcinišu.

Kako je za Tanjug rekla direktorka Instituta za javno zdravlje "Dr Milan Jovanović Batut" Verica Jovanović, obezbeđena je dovoljna količina vakcine i jako je važno da se građani zaštite odmah, jer je, naglašava, potrebno dve-tri nedelje da imunitet bude otporan na ovaj virus.

- Jako je važno da se vakcinacija obavi sada, zato što je proces razvoja svih imuniteta posle primljene vakcine period od dve do tri nedelje, toliko je potrebno posle vakcine da se razvije otpornost na virus gripa - rekla je Jovanovićeva, i naglasila da se očekuje veliki intenzitet virusa.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike