RHMZ upozorava! Stiže kiša i pljuskovi u ovim krajevima Srbije

30.09.2022

18:30

0

Autor: 24sedam

Republički hidrometeorološki zavod navodi da će se toplo vreme zadržati i sutra sa maksimalnom temperaturom u većini mesta od 25 do 28 stepeni Celzijusa

RHMZ upozorava! Stiže kiša i pljuskovi u ovim krajevima Srbije
Jako nevreme - Copyright TANJUG/ VLADIMIR SPORCIC

Republički hidrometeorološki zavod upozorio je da se večeras na severu Bačke i Banata u pojedinim mestima očekuju kratkotrajna kiša ili pljuskovi sa grmljavinom.

- U narednih sat vremena na severu Bačke i Banata ponegde kratkotrajna kiša ili pljusak - piše na sajtu RHMZ.

RHMZ navodi da će se toplo vreme zadržati i sutra sa maksimalnom temperaturom u većini mesta od 25 do 28 stepeni Celzijusa.

Od nedelje će doći do postepenog pada temperature, pa se naredne sedmice ponovo očekuju hladna jutra, u većini mesta sa temperaturom ispod 10 stepeni Celzijusa, dok će najviša temperatura u ponedeljak i utorak biti oko i malo ispod 20 stepeni.

Red sunca, red kiše

Od subote, 1. oktobra do srede, 5. oktobra, sledi serija talasa vlažnog i sve hladnijeg vazduha koji će usloviti postepen pad temperature, smenu sunca i oblaka sa kišom, pljuskovima i grmljavinom, posebno u subotu, kada će biti najviše padavina. Maksimalna temperatura početkom ovog perioda biće 22-27 °C, a zatim u padu za oko sedam stepeni i biće 15-20 °C. Jutarnja temperatura biće takođe u padu sa 12-17°C na 7-12 °C.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike