Najnovije upozorenje - i u naredna dva sata kritično: RHMZ najavljuje pljuskove, grmljavinu i jak vetar, a evo i gde (FOTO)

27.09.2022

18:57

0

Trenutno je najhladnije na Kopaoniku gde je izmereno svega šest stepeni

Najnovije upozorenje - i u naredna dva sata kritično: RHMZ najavljuje pljuskove, grmljavinu i jak vetar, a evo i gde (FOTO)
Vremenska prognoza - Copyright Tanjug/Vladimir Sporčić

Oblačnost koja na području Zapadnobačkog okruga uslovljava jake pljuskove s grmljavinom i jakim vetrom, u naredna dva sata premeštaće se preko ostalih delova Bačke ka severnom i srednjem Banatu.

Ovo stoji u najnovijem hitnom upozorenju Republičkog-hidrometeorološkog zavoda (RHMZ).

printscreen/RHMZ
 

Da podsetimo, jako nevreme pogodilo je ovog poslepodneva Srbiju i Beograd, a pojedine ulice bile su poplavljene. Takođe, jak vetar obarao je drveće i čupao ga iz korena, a nepogode praćene gradom pogodile su i ostale delove zemlje - Vojvodinu, centralnu i zapadnu Srbiju, a ni istok nije ostao pošteđen.

Trenutno je najhladnije na Kopaoniku gde je izmereno svega šest stepeni, a najtoplije u Vranju sa 19. U Beogradu je, prema poslednjim merenjima RHMZ-a, 16 stepeni Celzijusa.

Tanjug/Vladimir Sporčić
 

U Srbiji je danas tokom jutra bila mestimično magla i niska oblačnost. U toku dana promenljivo uz smenu sunčanih i oblačnih intervala i uz pojavu pljuskova sa grmljavinom, koji su lokalno bili izraženiji sa gradom, jakim ili olujnim vetrom i količinom padavina većom od 20 mm za kratko vreme.

Najniža temperatura kretala se od 10 do 15, a najviša od 20 do 25 stepeni, saopštio je Republički hidrometeorološki zavod.

Vetar je bio slab i umeren, na planinama jak, jugozapadni, krajem dana u Vojvodini u skretanju na severni i severozapadni.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike