Zaboravite na kišu! RHMZ izdao novo upozorenje - Tokom noći će se temperatura spustiti do 4 stepena, očekuje se mraz

18.09.2022

17:41

0

Autor: 24sedam

Zaboravite na kišu! RHMZ izdao novo upozorenje - Tokom noći će se temperatura spustiti do 4 stepena, očekuje se mraz
Capture - Copyright Printscreen/YouTube/Which

Republički hidrometeorološki zavod (RHMZ) najvaio je da će noć u Srbiji biti hladna i da se očekuje slab mraz.

- U toku noći u većem delu Srbije pretežno vedro i hladno - u nižim predelima najniža temperatura od 4 do 11 stepena, a na visokim planinama očekuje se slab mraz. Pred jutro na severu Vojvodine naoblačenje s kišom i lokalnim pljuskovima - stoji na sajtu RHMZ.

Foto: Printskrin/RHMZ
 

 

Vreme narednih dana


Sledeće sedmice Srbija će se nalaziti između anticiklona sa severozapada Evrope i ciklona sa istoka Evrope, pa se očekuje severno strujanje, što će i dalje uslovljavati relativno hladno vreme za ovo doba godine.

U Srbiji u ponedeljak ujutro na jugu i jugoistoku Srbije vedro i veoma hladno, ponegde i maglovito, dok se na severu očekuje prolazno naoblačenje sa slabom kišom, koje će se tokom dana premeštati ka ostalim predelima Srbije, dok će vrlo brzo sa severa Vojvodine uslediti razvedravanje. Jutarnja temperatura biće od 3°C na jugoistoku do 9°C na severu Srbije, maksimalna dnevna od 15°C na severozapadu do 23°C na istoku i jugoistoku Srbije. U utorak jutro vedro i hladno, tokom dana pretežno sunčano. Maksimalna temperatura od 16 do 22°C. U sredu i u četvratak promenljivo oblačno, uz uslove za slabu kišu. Maksimalna temperatura od 15 do 20°C. I u Beogradu će sledeće sedmice jutra biti hladna, uz temperature do 10°C, a maksimalna dnevna od 16 do 18°C.

S obzirom na to da je prosek maksimalne temperature za ovo doba godine od 21 do 25°C, vidimo da će one u narednom periodu biti niže za oko pet stepeni, a ovo zahlađenje ujedno označava i da smo na korak od jeseni, koja i kalendarski počinje za nekoliko dana.
 

Sneg na Kopaoniku

Prvi sneg u Srbiji pao je na Kopaoniku.

Na društvenim mrežama pojavili su se snimci pahulja na ovoj omiljenoj planini u Srbiji. 

 

 

- Kao i svake godine prvi sezonski sneg obraduje sve iskrene ljubitelje Kopaonika i skijanja uopšte. Međutim to je ipak samo prvi sneg, uvertira svega onoga što kasnijim odmicanjem kalendara i početkom same ski sezone sledi. Datum prve pojave snega i prvog snežnog pokrivača mogu se razlikovati. Statistički gledano merljivim snegom se smatra svaki sneg čija visina prelazi bar 1 cm - navodi se između ostalog u opisu snimka na Instagramu.

Bonus video:

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike