Preti im scenario kog su se duboko plašili: Korona bukti ovim okrugom, ambulante za testiranje sve punije a zaraženih sve više

08.09.2022

19:38

0

Najviše zaraženih je potvrđeno u Užicu

Preti im scenario kog su se duboko plašili: Korona bukti ovim okrugom, ambulante za testiranje sve punije a zaraženih sve više
Dom zdravlja - Copyright RINA

Prema najnovijim podacima Zavoda za javno zdravlje u Užicu, na teritoriji Zlatiborskog okruga od prethodnog izveštaja do danas COVID-19 je potvrđen kod 154 lica.

Najviše zaraženih je potvrđeno u Užicu – 68, zatim u Arilju – 31, Požegi – 19, Novoj Varoši – 9, Priboju – 8, Bajinoj Bašti – 6, Čajetini – 5, Kosjeriću – 3, Prijepolju – 3 i Sjenici - 2.

Od početka epidemije do danas ukupno je potvrđeno 85502 slučajeva infekcije korona virusom (COVID-19) na teritoriji ovog okruga.

Prva dva dana ove sedmice donela su novi skok korona brojki i oko 3,5 hiljada novozaraženih.

Ovo se i očekivalo s obzirom na početak školske godine, a dr sc. med. Zoran Bekić ističe da to ne treba da nas brine.

Ipak, za brigu može da bude oktobar i podvarijanta BA.4.6, koja je napravila pometnju u Australiji, a koja će verovatno tada stići i do Srbije. 

I zato je važno da svi koji pripadaju ugroženim kategorijama prime četvrtu dozu i mirnije uđu u jesen, a ne da kalkulišu i čekaju novu vakcinu, a u čekanju dobiju kovid.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: RINA

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike