Direktorka KBC "Bežanijska kosa": Koronavirus nije izmišljen, to tvrde oni koji nisu videli muke pacijenata

21.10.2020

08:40 >> 13:56

0

Autor: autor26

Na internetu se mogu naći snimci gde pojedinci govore o teorijama zavere i o tome da kovid 19 ne postoji, istakla je Marija Zdravković

Direktorka KBC "Bežanijska kosa": Koronavirus nije izmišljen, to tvrde oni koji nisu videli muke pacijenata
Copyright Tanjug/AP Photo/Almir Alic)

Marija Zdravković, direktorka KBC “Bežanijska kosa”, izjavila je danas da trenutno ne postoji nijedno istraživanje koje može pokazati kada će koronavirus biti pobeđen i dodala da je najvažnije pridržavati se mera zaštite, kao i da je najopasnije verovati da virus nije opasan.

– Na internetu se mogu naći snimci gde pojedinci govore o teorijama zavere i o tome da je kovid 19 izmišljena bolest, kao i da brojevi obolelih i preminulih koji se objavljuju nisu tačni. To mogu da pričaju samo ljudi koji nisu videli muke bolesnika sa koronavirusom i pravu sliku bolesti – rekla je kardiolog Zdravković za “Politiku”.

Ona je dodala da KBC “Bežanijska kosa” beleži skok u broju hospitalizovanih pacijenata u poređenju sa prethodnom nedeljom.

– Najmlađi pacijent ima 19, a najstariji 93 godine, tako da više ne postoji pravilo i svi treba da izbegavaju velike skupove – navela je Zdravković.

Objasnila je i da je reakcija na koronavirus individualna i da je osnovni mehanizam borbe protiv njega “jak imunitet”.

– Najugroženiji su građani koji imaju poremećen imunitet zbog drugih oboljenja ili loše ishrane, stresa ili umora – dodala je direktorka KBC “Bežanijska kosa”.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike