Koronavirus u srpskim gradovima: Najugroženiji Bor, čekaju se rezultati za Leskovac

20.10.2020

15:20 >> 15:25

0

Situacija sa koronavirusom se menja iz dana u dan, a ovo su samo neki od gradova koji se bore protiv virusa

Koronavirus u srpskim gradovima: Najugroženiji Bor, čekaju se rezultati za Leskovac
Copyright Tanjug/AP Photo/Almir Alic)

Prema podacima Zavoda za javno zdravlje „Timok“, od poslednjih informacija na teritoriji Bora registovana su dva nova slučaja zaraze, dok su dve osobe preminule usled posledica virusa korona, objavljeno je danas na sajtu grada.

Na današnji dan u Boru je ukupno 35 osoba pozitivno na virus.

Osobe koje su preminule su ženskog i muškog pola i imale su združene bolesti.

U kovid ambulanti je u prethodna tri dana zabeleženo skoro 60 pregleda pacijenata sa simptomima sličnim virusu, a za 21 uzet bris i čekaju se rezultati testiranja.

Pixabay

Za sedam dana u Zlatiborskom okrugu 46 novozaraženih

Za sedam dana u Zlatiborskom okrugu registrovano je još 46 zaraženih virusom korona, a više od polovine novozaraženih je u opštini Prijepolje, saopštio je danas Institut za javno zdravlje Užice.

U periodu od 14. do 20. oktobra virus korona potvrđen je kod 24 osobe u Prijepolju, devet u Užicu, Arilju i Novoj Varoši po pet, Požegi dve i Kosjeriću kod jedne.

Od početka epidemije do danas ukupno je potvrđeno 2.695 slučajeva infekcije virusom korona na teritoriji Zlatiborskog okruga.

U Užicu je, od početka epidemije do sada registrovano 861 zaraženi virusom korona, Požegi 332, Priboju 279, Prijepolju 240, Arilju 205, Bajinoj Bašti 195, Novoj Varoši 185, Sjenici 169, Čajetini 162, Kosjeriću 67.

AP Photo/Ronald Zak

U prokupačkoj bolnici troje kovid pacijenata

Na Infektivnom odeljenju Opšte bolnice “Dr Aleksa Savić” u Prokuplju hospitalizovano je petoro pacijenata, od kojih je troje pozitivno na kovid-19, a njihova klinička slika je srednje-teška, rekao je za Tanjug načelnik Topličkog okruga Zlatan Miljković.

On je naveo da je na kiseoničkoj potpori na Infektivnom odeljenju troje pacijenata i da u toku jučerašnjeg dana nije bilo pacijenata poslatih na dalje lečenje u Klinički centar Niš.

Prokupačka bolnica, osim pacijenata iz Prokuplja, prima pacijente i iz opština Blace, Kuršumlija i Žitorađa, koje pripadaju Topličkom okrugu.

Štab za vanredne situacije u Prokuplju danas je proglasio vanrednu situaciju u tom gradu zbog opasnosti od širenja infekcije virusom korona.

Profimedia

U Jablaničkom okrugu u poslednja 24 sata jedan novozaraženi

Na teritoriji Jablaničkog okruga u poslednja 24 sata registrovan je jedan novi slučaj zaraze virusom korona.

U Zavodu za javno zdravlje Leskovac kažu da je iz laboratorije “Vatreno oko” i sa Instituta za javno zdravlje u Nišu u poslednja 24 sata stiglo 30 rezultata, od čega za grad Leskovac 19.

Kako se dodaje, jedan rezultat je sa pozitivnim nalazom, a reč je o osobi sa teritorije Leskovca.

Trenutno se iz laboratorije “Vatreno oko” čeka 29 rezultata za lica koja su uzorkovana u Zavodu za javno zdravlje Leskovac, Opštoj bolnici Leskovac i domovima zdravlja Jablaničkog okruga u prethodnim danima.

Šumadijski okrug:Za 2 dana 38 novozaraženih,u Kragujevcu 32

Za dva dana, prema podacima Instituta za javno zdravlje “Kraguj”, u Šumadijskom okrugu je registrovano još 38 pozitivnih na virus korona, od čega u Kragujevcu 32.

Kako je saopštio direktor Instituta Dragan Vasiljević, u Aranđelovcu, Batočini i Lapovu registrovan je po jedan novozaraženi, dok su u Rači registrovana tri novozaražena.

U dve opštine Šumadijskog okruga, Topoli i Kniću, nema registrovanih novozaraženih.

U kućnoj izolaciji na nivou celog okruga nalazi se 160 osoba, od čega u Kragujevcu 134, Topoli četiri, Rači 15, Kniću dve i Batočini pet.

U Kliničkom centru Kragujevac, prema podacima od jutros, hospitalizovano je 25 pacijenata, od kojih je pet na respiratoru, a od poslednjeg izveštaja jedan pacijent iz Kragujevca je otpušten iz bolnice.

KiM:Još 130 osoba obolelo od korone, jedan pacijent preminuo

U poslednja 24 sata od korna virusa na KiM je obolelo 130 osoba, a jedan pacijent je preminuo, objavio je danas Institut za javno zdravlje u Prištini.

Testirano je 818 osoba, a najviše novoobolelih je u Prištini, prenosi Koha.

Trenutno je aktivno 1.695 slučajeva, a od početka pandemije od virusa je obolelo 17.139, a preminulo 657 osoba.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike