Baba za krštenje jednog unuka dala 100 evra, a za krštenje drugog 300! Ali nije što nije imala para, nego iz sasvim bizarnog razloga...

18.08.2022

14:50

0

Autor: R.M.

Baka napravila diskriminaciju unučića

Baba za krštenje jednog unuka dala 100 evra, a za krštenje drugog 300! Ali nije što nije imala para, nego iz sasvim bizarnog razloga...
profimedia-0000792951 - Copyright Profimedia

Jedan tvit izazvao je ogromne reakcije na ovoj društvenoj mreži, a razlog je i više nego jasan. Naime, jedan od korisnika objavio je dogodovštinu jedne bake koja mu je verovatno ispričala kako je postupila kod krštenja svoje dvoje unučadi.

- Kaže žena u dve nedelje imala dva krštenja. Krstio se unuk od ćerke i unuk od sina. Unuku od ćerke je poklonila 100€, a unuku od sina 300€. Na pitanje zašto je jednom detetu dala više kaže: 'Pa to mi je unuk od sina'. Srbija, leta Gospodnjeg 2022.", glasio je ovaj tvit.

Naravno, ovo je naišlo na salvu reakcija zbog nepravde koju su mnogi korisnici Tvitera osetili, a neki i doživeli.

- Da sam joj ćerka, to bi ujedno bio i poslednji put da nas je videla - bila je jedna od reakcija.

 

 

Druga korisnica je zaključila da je "I ćerku verovatno vaspitala od malih nogu da je manje vredna jer je žena".

- Mizoginija je problem u svakom društvu, a kod nas ponajviše. Ova priča nije izuzetak od pravila, već skoro pa pravilo. Sistem vrednosti u kom žensko dete ne vredi ničemu, u kome nema podršku roditelja, sistem u kom je žensko dete "tuđa kuća, tuđa briga", bili su komentari na mreži.

BONUS  VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike