Srpski meteorolog najavio novi vreli talas: Sledeća sedmica će biti paklena, temperature i do 39 stepeni, a onda sledi preokret!

14.08.2022

14:22

0

U četvrtak i do 38-39 stepeni Celzijusa

Srpski meteorolog najavio novi vreli talas: Sledeća sedmica će biti paklena, temperature i do 39 stepeni, a onda sledi preokret!
vrucina kupalista tanjug - Copyright Tanjug/Tara Radovanović

Srbija je ovog vikenda bila pod uticajem visinskog ciklona, uz svežije vreme i pljuskove. Ima uslova i za grmljavinske oluje i nepogode. Kako najavljuje meteorolog Đorđe Đurić, sledeće sedmice ponovo vrelo, temperature će se približiti 40 stepeni Celzijusa, a potom sledi novo osveženje sa pljuskovima.

Srpski meteorolog je najavio da se nedelju pre podne u Vojvodini očekuje razvedravanje, pa će od sredine dana biti sunčano.

- U ostalim predelima Srbije postepeni prestanak padavina i razvedravanje očekuje se posle podne i uveče. Maksimalna temperatura u nedelju biće od 22 stepena Celzijusa na jugu Srbije do 32 stepena na severu Vojvodine, u Beogradu do 27 stepeni- kaže Đurić.

Početkom sledeće sedmice očekuje se postepeno slabljenje visinskog ciklona, pa se u Srbiji očekuje znatno toplije i pretežno sunčano, uz dnevni razvoj oblačnosti i tek ponegde uz ređu pojavu pljuska sa grmljavinom.

Maksimalna temperatura biće u ponedeljak i utorak od 29 do 33 stepeni Celzijusa, u Beogradu do 32 stepena.

Tanjug/Miloš Milivojević
 

U sredu i četvrtak nad Srbijom se očekuje prostiranje termičkog greneba na visini, pa će sa jugozapada uslediti advekcija vrele vazdušne mase, porekom sa severa Afrike. Očekuje se sunčano i veoma toplo.

Maksimalna temperatura biće preko 35 stepeni Celzijusa, a u četvrtak i do 38-39 stepeni.

- U petak se sa severozapada očekuje prodor visinskog ciklona i narušavanje termičkog grebena, a u sklopu visinskog ciklona i hladnog fronta sa severozapada očekuje se naoblačenje i zahlađenje sa kišom, pljuskovima i grmljavinom. Ponegde se očekuju i grmljavinske nepogode, jer će se nad našim područjem sukobiti vrela vazdušna masa sa juga i hladna sa severa, a tako će biti raspoređena i temperatura - kaže Đorđe Đurić.

Maksimalna temperatura u petak biće od 28° stepeni Celzijusa na severozapadu do 38 stepeni na istoku Srbije, do kraja dana u svim predelima u osetnijem padu, a vetar će biti u skretanju na jak severozapadni.

U Srbiji će tokom narednog vikenda biti osetno svežije i promenljivo oblačno, još u subotu ponegde sa lokalnim pljuskovima i grmljavinom i uz jak severozapadni vetar, dok će u nedelju biti suvo.

Maksimalna temperatura biće u daljem padu i u nedelju će u većini predela biti oko 25 stepeni Celzijusa.

Od 22. avgusta uslediće stabilizacija vremena i povratak leta, a temperature će biti u porastu na vrednosti koji stepen iznad 30.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike