Oglasilo se Ministarstvo prosvete: Poznato kada će početi nova školska godina!

10.08.2022

12:46

0

Ministarstvo sa Timom za praćenje i koordinisanje mera u radu škola redovno prate epidemiološku situaciju u zemlji

Oglasilo se Ministarstvo prosvete: Poznato kada će početi nova školska godina!
učionica maske đaci - Copyright 24sedam/Katarina Mihajlović

Ministarstvo prosvete saopštilo je da trenutna epidemiološka situacija i prognoze ukazuju da će školska godina početi 1. septembra kako je i predviđeno Kalendarom obrazovno-vaspitnog rada.

Iz Ministarstva prosvete su naveli i da sa Timom za praćenje i koordinisanje mera u radu škola i nadležnim institucijama redovno prate epidemiološku situaciju u zemlji.

- Do početka školske godine Tim za škole sastaće se još jednom kako bi razmotrio situaciju. Ministarstvo će o zaključcima blagovremeno informisati škole i proslediti im instrukcije o epidemiološkim merama koje će se primenjivati, a koje će pripremiti Institut za javno zdravlje "Milan Jovanović Batut" - naveli su iz ministarstva.

Povodom polaska dece u školu oglasio se danas i prof. dr Branislav Tiodorović.

Iako mnogi smatraju da deca treba da idu u školu, povratak u kolektive povećava rizik od zaražavanja. Ipak, ako bi se odložio polazak u školu, može se odložiti i talas ukoliko brojke bude na većem nivou. Ni roditelji ni deca nisu naklonjeni kombinovanom modelu nastave, ali šta će biti, zavisiće od epidemiološke situacije u narednom periodu, ali i dogovora između lekara i Ministarstva prosvete.

- Što se škole tiče, to će morati da procenjuje Ministarstvo prosvete. Za škole je svako pomeranje značajno, jer utiče na kvalitet nastave i organizaciju. To ćemo videti u narednih od sedam do 10 dana, pratićemo brojeve, videćemo šta je najbolje, pa ćemo to i predložiti. U septembru možemo očekivati mogući zalet, jer se radno aktivno stanovništvo masovno vraća na posao, počinju škole, i normalno je očekivati i porast broja zaraženih. U septembru takođe moramo sa pažnjom pratiti da li će se pojaviti nova vakcina koja je prilagođena omikron soju - kaže profesor Tiodorović.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike