Na prelazima zadržavanje i do sedam sati: Idemo na odmor, da odmorimo od čekanja na granicama!

16.07.2022

10:17

0

Na Gostunu se čeka oko 50 minuta

Na prelazima zadržavanje i do sedam sati: Idemo na odmor, da odmorimo od čekanja na granicama!
granični prelazi - Copyright kamere.amss.org.rs

Državljani Srbije, koji su ovog jutra krenuli na more moraju da se naoružaju strpljejem, budući da su gužve na graničnim prelazima i ove subote velike. Isto važi i za one koji se vraćaju sa godišnjih odmora.

Prema informacijama AMSS-a, na graničnom prelazu Gradina putnička vozila na izlazu čekaju oko dva sata. Slična situacija vlada i na graničnom prelazu Preševo - Tabanovce, gde se prema AMSS-u, čeka 100 minuta, dok građani po Viber i Fejsbuk grupama prijavljuju da se čeka oko dva sata.

Na Gostunu se čeka oko 50 minuta, dok je na ostalim graničnim prelazima, situacija, za sada normalna i nema dužih zadržavnaja. Kako smo ranije pisali, ništa bolja situacija nije ni "preko" budući da je srpska porordica prijavila gužvu na putu u Mađarskoj

Na graničnom prelazu Batrovci, na izlazu iz Srbije, čeka se oko pola sata, dok je na ulasku u zemlju, malo veća gužva, i čeka se do sat vremena.Iako su navikli da na alternativnim graničnim prelazima nema gužve, ovog jutra, svi oni koji su krenuli put Grčke preko Severne Makedonije, na prelazu Prohor Pčinjski - Pelince, čeka se oko jedan sat na izlazak iz zemlje, dok se na ulazak čeka oko pola sata.

- Mi smo na Prohoru, tačno sat vremena smo čekali da prođemo srpsku carinu a bilo je svega desetak auta ispred nas. Zastoj je na makedonskoj strani, tačnije red je od makedonskih do srpskih kućica čitavom dužinom, ne znam još koliko ćemo čekati - napisao je jedan od srpskih turista unutar grupe "Live from Grecee"

RINA
 

Slična siituacija vlada i na graničnim prelazima Bogorodica - Evzoni, ali i na Dojranu.

Nekoliko članova grupe "Live from Grecce"; prijavilo je da se nalazi u velikoj koloni vozila, i da se na prelazak iz Severne Makedonije u Grčku čeka i više od jednog časa. Na Evzoniju, prema sajtu AMSM-a, čeka se oko jednog časa, dok naši državljani prijavljuju nešto duže vreme.

Slična situacija je i sa graničnim prelazom Dojran, gde se prema AMSM-u čeka, oko pola sata, dok pojedini Srpski državljani prijavljuju da se nalaze u koloni, te i da se čeka nešto više od jednog sata.

- Na alternativnim prelazima je još gore, a ideš lošijim i dužim putem - napisao je jedan od korisnika, dok je drugi objasnio zbog čega se stvorio čep na graničnim prelazima: "Stvorila se gužva jer je bio udes u devet sati ujutru, i bila kolona dugačka 10 kilometara, svi su se snašli na graničnim prelazima, zato je gužva bila strašna, i manji prelazi su krcati, tako da sve jedno gde prelazite.

 

Tanjug/Aleksandra Orlić
 

U fotografijama koje su postavljali, primetne su gužve na svim graničnim pravcaima.

Ipak, najveće gužve, tradicionalno su rezervisane za avgust mesec, odnosno, 14. 8, 15.8 i 16.8 koji su u Grčkoj neradni dani zbog verskog praznika Uspenja Bogorodice. Tokom tih dana, ogromne su gužve na putevima, a neretko je i jako teško naći, kako slobodan smeštaj, tako i mesto na plaži.

Produžen rad graničnih prelaza ka Mađarskoj

Prema informacijama Uprave granične produžen je rad pojedinih graničnih prelaza prema Mađarskoj.

Granični prelaz Bajmok-Bačalmaš, u periodu od 17. juna. do 11. septembra 9.2022. u dane vikenda (petak, subota i nedelja) radi od 07 do 24 časa.

Granični prelaz Bački Vinogradi-Ašothalom, u periodu od 1. jula do 31. avgusta u dane vikenda radi u periodu od 07do 22 časa.

Tanjug/Aleksandra Orlić
 

Usled og putničkog saobraćaja povodom turističke sezone koja se zahuktava, na najfrekventnijem graničnom prelazu naše zemlje, Horgošu 1, ovoga jutra beleže se velike gužve.

Putnici na ulazak u našu zemlju čekaju u proseku oko četiri do pet sati, a dostupno im je pet traka. Ukupno vreme zadržavanja se odnosi na prelazak srpske i mađarske granice.

- Kod Mađara smo čekali tri sata, a našu smo prešli za dva i po. Idemo na odmor, da odmorimo od ovih pet i po sati čekanja na granicama - izjavio je vozač iz Beča.

- Na mađarskoj strani smo čekali četiri sata, a na srpskoj tri. Ukupno sedam sati za prelazak obe granice - kažao je putnik iz Makedonije.

- Prva granica dva časa zadržavanja, a na drugoj tri. Krenuli smo na odmor sa decom - dodao je drugi putnik.

Jedan od putnika iz Austrije kaže da su su od pet sati jutros na granici, te su čekali ukupno četiri i po sata da uđu u Srbiju.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike