Najnoviji korona presek: I dalje raste broj zaraženih, preminula četiri pacijenta!

15.07.2022

13:46

0

Pratite nove informacije o virusu u našoj zemlji

Najnoviji korona presek: I dalje raste broj zaraženih, preminula četiri pacijenta!
Najnovija vest Korona - Copyright 24sedam

 

Koronavirus je u poslednja 24 sata potvrđen kod 2.728 osoba, a istovremeno su od posledica ove bolesti preminula 4 pacijenta.

Broj testiranih za poslednja 24 sata je 10.328.

Na respiratoru je osomoro pacijenata.

 

Da podsetimo, koronavirus je juče potvrđen kod 2.218  osoba, a istovremeno su od posledica ove bolesti preminula četiri pacijenta. Pomoću respiratora je disalo devet pacijenata. Broj testiranih je bio 10.316.

Dr  Branislav Tiodorović je izjavio da imamo pred sobom nešto što se događa u celom svetu. Govorio je o novom kentaur soju (B2.75)

- U Evropu je došao preko Velike Britanije. Sada se širi i taj soj. Kod nas i u najvećem delu Evrope je dominantan soj BA 5, preko 70-80 odsto. Polako raste zabrinutost, treba biti vrlo oprezan i ozbiljan. Nošenje maske u zatvorenom, i na otvorenom ako je nemoguće držati distancu. To se odnosi na sve, ali pre svega na teške hronične bolesnike i na one sa padom imuniteta - kaže dr Tiodorović.

Kako kaže, brojke će, navodi, još da rastu.

- Imaćemo verovatno tokom jula i avgusta porast i jedan plato koji neće biti baš mali, možda 2.000 dnevnog potvrđivanja pozitivnosti. Moramo biti oprezni i vrlo ozbiljni - istakao je dr Tiodorović.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike