Šok u Grčkoj: Srpski turisti ranom zorom trče na plaže, a razlog je presmešan! (FOTO)

28.06.2022

15:02

0

Ostali korisnici su se složili da istim prizorima svedoče već godinama unazad

Šok u Grčkoj: Srpski turisti ranom zorom trče na plaže, a razlog je presmešan! (FOTO)
dominicana-ga650c1a1c_1920 - Copyright Pixabay

Da bi osigurali mesto na plaži turisti su očigledno spremni na sve, pa se zbog toga služe različitim metodama kako bi sačuvali ležaljku. Ipak, izgleda da neki nemaju dovoljno tolerancije što pokazuju fotografije koje su nedavno objavljennje u Fejsbuk grupi "Live from Greece" na Atosu.

Ovakav prizor je zabeležen u jutarnjim časovima, a autor je šaljivo opisao kao takmičarski duh balkanskih turista u igri "ko će brže ko će bolje". Na fotografiji se vidi deo plaže na kojoj su već u to vreme sve ležaljke zauzete peškirima i torbama.

- Svakim danom moraš sve ranije "da se obezbediš", a na plažu možeš i u podne, sve dok imaš preduzimljivog ranoranioca u grupi koji revnosno zauzme prva tri reda", piše autor iz Makedonije, dodajući da je slične situacije viđao i ranije, ali sada primećuje da naši ljudi to rade "korporativno", odnosno da jedna odoba zauzima, kako piše, 20 ležaljki i to - za svaki slučaj, vođena mišlju: "Možda će doći još neko od naših" - neki su od komentara.

Foto: Printscreen Facebook/Live from Greece
 

Ostali korisnici su takođe saglasni da se ovakvi prizori mogu zateći već godinama unazad.

- Ja sam to prvi put videla u Paraliji. Šokirala sam se. U 6 ujutru, sa sve jaknama, trče da ostave peškire na ležaljkama", "Ja ustajem u 5 ali nosimo svoje ležaljke. Da budem iskrena dok stignem do plaže (30m) već je i slobodna zona zauzeta", glasili su neki od komentara.

Međutim, ima i onih kojima se ovakva praksa ne dopada, pa su odmah ponudili rešenje.

- Dok ne pobacaju "rezervaciju". U mnogim letovalištima je zabranjeno", "Sramota", "Sami smo krivi za to, jer tolerišemo tu bahatost. Lepo skloniš "obeleživače" i staviš svoje stvari", "Užas. Treba zabraniti to..", glase komentari.

Bonus video

 

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike