Virusolog Milanko Šekler: Majmunskih boginja treba da se plaše homoseksualci

19.06.2022

17:17

0

Ljudi, kako je naveo moraju da se ponašaju shodno vaspitanju i obrazovanju i informacijama koje će, ako su ugroženi, dobijati od lekara

Virusolog Milanko Šekler: Majmunskih boginja treba da se plaše homoseksualci
Ilustracija - Copyright Profimedia

Virusolog Milanko Šekler ponovio je danas da majmunskih boginja treba da se plaše muškarci homoseksualne orjentacije i naglasio da bi bilo odgovorno da u medijima nema informacija o toj bolesti.

- Važno je držati se činjenica, a to je da se bolest teško prenosi, nema mrtvih, lekova ima, ima puno podataka da vakcina za boginje, obične, u slučaju majmunskih boginja može da se da prvog dana simptoma i drastično slabi kliničku sliku - rekao je Šekler za Tanjug i naglasio da se u slučaju te bolesti vakcina daje i u terapijske svrhe.

Kaže i da je važno to što se zna da se bolest neće pretvoriti u pandemiju.

- Smrtnost od majmunskih boginja je jako mala, praktično niko nije umro. Ima jedna smrt pod istragom koja treba da pokaže da li je čovek umro od majmunskih boginja ili ne - rekao je Šekler i dodao da govori o evropskom kontinentu, a da je situacija u Africi malo drugačija i ide i do 10 odsto.

Slika ekrana/Jutjub/ Nacija TV
 

Naglasio je da oni koji treba da se boje bolesti i razgovaraju sa lekarima su oni koji su malena subpopulacija muškaraca koji imaju homoseksualne sklonosti. Oni su najugroženiji i o zdravlju treba da razgovaraju sa lekarom kako bi im objasnio preventivne mere.

- Fakat koji niko ne može da negira, mnogi su pokušavali da bi napravili cirkus, da traže rodnu ravnopravnost. Muškarci homoseksualne orijentacije su mnogo ugroženiji, fakat je da je jako malo obolelih žena, i muškaraca koji nemaju homoseksualne sklonosti - rekao je Šekler.

Ljudi, kako je naveo moraju da se ponašaju shodno vaspitanju i obrazovanju i informacijama koje će, ako su ugroženi, dobijati od lekara.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike