Kafićima u Nišu preti zatvaranje ukoliko ne poštuju mere

28.10.2020

08:53

0

Kafićima u Nišu preti zatvaranje ukoliko ne poštuju mere
Copyright ATA Images/Antonio Ahel

 

Gradonačelnica Niša Dragana Sotirovski je izjavila da sa republičkim inspektorima pokušavaju da pronađu model kako da pojedine ugostiteljske objekte koji ne poštuju mere (ograničenje radnog vremena do 23 sata i u objekte primaju više od 30 ljudi) zatvore privremeno na nekoliko dana.

Ona je, za TV Pink, navela da se većina ugostiteljskih objekata pridržava propisanih epidemioloških mera republičkog Kriznog štaba, ali da ima pojedinaca koji ih svakodnevno krše.

– Nije tu više u pitanju ni zarada, to je jedna vrsta bahatosti i osionog ponašanja pojedinaca prema svim građanima – navela je ona.

Kako je istakla komunalna milicija, komunalna inspekcija i republičke inspekcije – sanitarne, zdravstvene i inspekcije rada neće tolerisati takvo njihovo ponašanje.

Kaže i da je Niš spreman za treći talas virusa korona i da će narednih nedelju dana, najkasnije za deset dana, biti osposobljena hala Čair i pretvorena u privremenu kovid bolnicu za zbrinjavanje pacijenata sa lakšom kliničkom slikom.

ituacija je iz dana i dan u našoij zemlji, kao i većini zemalja Evrope, sve lošija što se tiče broja zaraženih ovim virusom.

U nedelju je u Srbiji bilo pozitivno 1.053, dok je, nažalost, preminulo pet osoba.

Prema poslednjim podacima Ministarstva zdravlja i Instituta “Batut”, na respiratorima u bolnicama širom Srbije nalazi se 38 pacijenata.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike